Wellens gooit handdoek in koninginnenrit, ook Vandenbergh naar huis

TDW
Tim Wellens (Lotto-Soudal) maakt niet langer deel uit van het peloton in het Critérium du Dauphiné. De 24-jarige renner gaf vandaag ongeveer halfweg de koninginnenrit op wegens zadelpijn. Ook Stijn Vandenbergh (Etixx-Quick Step) maakt niet langer deel uit van het peloton.

Wellens toonde zich een paar keer de voorbije dagen in de Dauphiné, zonder evenwel een sprekend resultaat neer te zetten. Na een lange stage in de Sierra Nevada was de Franse rittenkoers de laatste voorbereiding richting zijn eerste deelname aan de Tour, die op zaterdag 4 juli start in Utrecht. "Tim heeft al enkele dagen last van zadelpijn", klinkt het bij zijn ploeg Lotto-Soudal. "Hij heeft de Dauphiné verlaten om zijn deelname aan de Tour de France niet in gevaar te brengen."

Vandenbergh in Bakoe
Met Stijn Vandenbergh verdwijnt ook nog een andere landgenoot uit de Dauphiné. De renner van Etixx-Quick Step gaf ook op. Vandenbergh maakt volgende week deel uit van de Belgische selectie voor de wegrit op de eerste Europese Spelen.

Eerder al gaven Kris Boeckmans en Gert Dockx op na valpartijen in de Dauphiné. Vrijdag gaf Jonas Van Genechten er de brui aan. Er zijn nu nog negen landgenoten in koers.

PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS