Weergaloze Van der Poel pakt uit met daverende demarrage en blijft scoren in mountainbike

Zege Van der Poel.
RV Zege Van der Poel.
Een weergaloze Mathieu van der Poel heeft alweer toegeslagen. In het Zwitserse Lenzerheide boekte de Nederlander zijn derde WB-mountainbike-triomf van het seizoen. Wereldkampioen en thuisrijder Schurter werd met één krachtsexplosie vakkundig overboord gegooid. 

Het Zwitserse Lenzerheide was het decor voor de voorlaatste manche in de Wereldbeker mountainbike. En of een beklijvend duel in de sterren stond geschreven. Wereldkampioen Nino Schurter reed letterlijk in zijn achtertuin, voor Mathieu van der Poel was het dan weer zijn laatste MTB-wedstrijd van dit seizoen. Zijn focus gaat nu vol naar de wereldkampioenschappen op de weg. 

Het hoeft niet te verbazen dat het duo zich aan het einde van de tweede ronde afzonderde. Nadat Schurter al enkele bommetjes dropte, schudde MVDP lichtjes bergop stevig aan de boom. De twee anderen in de kopgroep, Fluckiger en Avancini, werden overboord gegooid. Mathieu versus Nino. 

Van der Poel en Schurter.
RV Van der Poel en Schurter.

De twee bleven een tijdje samen, tot de Nederlander bij aanvang van ronde vijf alweer een oplopende strook gebruikte om uit te pakken met een verschroeiende demarrage. Dit keer moest ook de negen jaar oudere Schurter lossen, wat een machtsontplooiing. Het publiek schaarde zich volledig achter de Zwitser, maar het baatte niet. Van zeven seconden ging het naar negen tellen en dertien seconden. De buit was binnen, uiteindelijk bedroeg de achterstand van Schurter 25 seconden. Na de zege in Val di Sole en Nove Mesto de derde moutainbike-triomf voor Van der Poel.

Van der Poel schudt Schurter af.
RV Van der Poel schudt Schurter af.16 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • patrick isenborghs

  eric maier en toch rijd hij ze telkens opnieuw uit het wiel in de moeilijkste delen van het parcour waar de snelheid niet zo hoog ligt . Pure kracht man en niets anders

 • Yvrs Gysel

  Proficiat Mathieu. Zalige renner en sympathieke knul. Hij wordt de man van de 1-daags klassiekers. Ronde van Vlaanderen, Parijs Roubaix enz... In de Tour kan hij ook de vlakkere ritten winnen. Die remonte in de Amstel Gold Race was van ongeziene klasse. Daar gaan we nog veel plezier aan beleven.

 • eric maier

  De meeste OS parcours zijn belachelijk gemakkelijk en snel,zeker de laatste paar uitgaves waren een lachertje als je over mtb waardig spreekt. Gezien die tendens blijft doorgaan, zal het voor M VDP een vrij makkelijke job worden om de titel binnen te halen. De korte duur - 1.20-1.30u -en snel berijdbaar parcours algemeen, zijn volledig in zijn voordeel. Daarbovenop trapt hij ook zeer vaak een paar tandjes groter dan de rest, omdat de MTB specialist niet graag wisselt van pion-verhoudingen

 • Ineke Visser

  Carlos volgend jaar de olympische spelen Mountain bike voor Van der Poel.

 • patrick isenborghs

  andré joye wat is dan het probleem als iedereen toch ketonen neemt volgens u ? Dan wint de beste toch ook . MVDP was al een topper bij de jeugd 10 jaar geleden en zijn lichaamsbouw en gewicht zijn amper veranderd in al die jaren . ik ken andere renners die wel een schim zijn van het geen dat ze vroeger waren