Ga naar de mobiele website
^ Top

We zijn veel gewend van Peter Sagan, maar dit beeld overtreft alle verwachtingen

Een wheelie zonder handen? Geen probleem voor Sagan.
eurosport Een wheelie zonder handen? Geen probleem voor Sagan.

Peter Sagan is zoals gekend een echte acrobaat op de fiets. De wereldkampioen pakt wel vaker uit met een wheelie, maar deze keer deed hij nog iets extra. Hij deed het even zonder handen en tijdens het kunststukje zat hij op een beklimming doodgewoon...koekjes te eten. Let vooral ook op de gemaskerde man, die meeloopt met 'Peter de Grote'. Een geweldig beeld leverde het op en nu circuleert ook een schitterend filmpje van de stunt. Sagan de voorbije dagen de Ronde van Californië.

Sagan (Bora-Hansgrohe) won in de slotrit in Californië de sprint van het peloton en eindigde op de zesde plaats. Met 16 ritzeges blijft hij recordhouder in Californië.

"Ik ben tevreden", sprak hij na afloop. "Vandaag word ik zesde, sprinten we niet om de zege, maar dat is koers. Het was een hele moeilijke etappe. Op papier leek het misschien voor sprinters, maar eigenlijk ging het voortdurend op en neer en dat maakt het niet evident om een ontsnapping te controleren of vluchters terug te pakken. De sprinters klampen aan of worden er afgereden bergop, moeten terugkomen en dat iedere keer opnieuw in deze rit. Dus bleven de koplopers vooruit."

Zelf raakte Sagan wel met Degenkolb over de laatste klim, probeerden ze nog het kloofje met de vluchters te dichten, maar dat lukte niet. "Zoals ik al zei, dat is wielrennen. Misschien maakten we een foutje, het is wat het is. Uiteindelijk waren er twee sprints in deze rittenkoers, bleef een groepje twee keer vooruit, dat maakt wielrennen ook mooi. Dit was een korte, onvoorspelbare etappe en Huffman wint. Ik ben alleszins blij dat ik hier één keer mocht juichen. Dat is altijd goed voor het vertrouwen. En er komen nog heel veel mooie wedstrijden aan", besloot Sagan.

Meer overReacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


Meld een bug