Wat komt er in huis van wielerteam Fernando Alonso?

Naar verluidt vond Alonso in Dubai een geldschieter voor zijn wielerproject, de aankondiging zou er nu komen op de eerste rustdag van de Tour.
EPA Naar verluidt vond Alonso in Dubai een geldschieter voor zijn wielerproject, de aankondiging zou er nu komen op de eerste rustdag van de Tour.
De Spaanse F1-coureur Fernando Alonso heeft een verklaring afgelegd over de ontwikkelingen rond het wielerteam dat hij uit de grond wil stampen. Volgens Alsonso zijn de plannen nog steeds concreet, bovendien is hij vast van plan om de regels van de UCI te respecteren. "Wanneer de tijd rijp is, zal ik met officieel nieuws komen", vertelt de Ferrari-rijder. Krijgen we volgend jaar een nieuw wielerteam of krijgen we te maken met een spookploeg?

Alonso zijn manager Luis García Abad had afgelopen maandag een onderhoud met de UCI in het Zwitserse Aigle. Volgens het Britse Cyclingweekly wil de internationale wielerunie dat de F1-coureur een bestaande ploeg overneemt. Afgelopen winter mislukten de onderhandelingen tussen Alonso en Euskaltel, maar nu circuleren de namen van het Amerikaanse Garmin en het Italiaanse Cannondale.

"We hebben het project nooit stopgezet", vertelt de tweevoudig Formule1-kampioen. "We proberen de ploeg op een professionele manier op te zetten. Er zijn regels die we moeten respecteren. Dat doen wij ook. Ik zie dat er veel van ons wordt verwacht en dat we veel aandacht krijgen. Wanneer de tijd rijp is, zal ik met officieel nieuws komen."

Aanvankelijk zou de nieuwe sponsor van het FACT (Fernando Alonso Cycling Team) tijdens het voorbije voorjaar aangekondigd worden. Naar verluidt strikte Alonso namelijk al een geldschieter uit Dubai. De aankondiging zou nu op de eerste rustdag van de Tour plaatsvinden.

UCI-voorzitter Brian Cookson laat aan Cyclingnews weten dat de ploeg van Alonso geen voorkeursbehandeling zal krijgen. "De regels zijn er niet om zaken moeilijk te maken. Een paar jaar geleden was er een bekende ploegleider die zich liet foppen door een nepsponsor (Giancarlo Ferretti, red). De regels zijn er om er zeker van te zijn dat het gaat om een echte sponsor en dat de ploeg bonafide is. Dat is het juiste om te doen. De regels gelden voor iedereen."

We proberen de ploeg op een professionele manier op te zetten. Er zijn regels die we moeten respecteren

Fernando Alonso