Walscheid houdt Cort Nielsen van tweede zege op rij in Tour de Yorkshire, Van Avermaet in top tien

Photo News
Max Walscheid heeft de derde etappe van de Tour de Yorkshire op zijn naam geschreven. De 24-jarige Duitser van Team Sunweb toonde zich de snelste van een uitgedund peloton. Magnus Cort Nielsen werd tweede en behoudt de leiderstrui.

De derde rit van de Britse wielerronde voerde de renners van Richmond naar Scarborough. Onderweg stonden er twee hindernissen op het menu: de Côte de Sutton Bank (1,4 km aan 10,2%) en de Côte de Silpho (1,5 km aan 8,2%). Vooraf spek voor de bek van snelle mannen zoals Mark Cavendish. Ging de spurtbom van Dimension Data in zijn thuiskoers zegevieren?

Na het startsein kozen Pete Williams, Jonathan McEvoy, Robbert de Greef, Mathias Le Turnier en Adam Kenway voor het hazenpad. Het vijftal werkte goed samen, maar werd op ruime afstand van de streep bij de lurven gevat. Een nieuwe sprint was zo in aantocht.

Meteen erna splitste het peloton door een schermutseling. Cavendish was het grootste slachtoffer en keerde nooit meer terug. Bryan Coquard zat wél vooraan. Die laatste zette vervolgens zijn team Vital Concept aan het werk. Brent Bookwalter, Angélo Tulik, Loïc Chetout en Leonardo Basso probeerden in de slotfase de meute te verrassen, maar zonder succes.

Sylvain Chavanel had nog een serieus slotoffensief in petto. De 38-jarige Fransman van Direct Energie leek even op weg naar de zege, maar ook hij werd in de laatste honderden meters opgepeuzeld. Een sprint dus in de straten van Scarborough. Daarin nam Max Walscheid de maat van leider Magnus Cort Nielsen. Greg Van Avermaet finishte als achtste.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Antoine Van De Velde

    Zolang ze over U schrijven Greg is het oké,wanneer dit achterwege blijft dan moet hij zich zorgen maken.

  • Filip Desmedt

    Zoals ik zei gisteren , Greg is over de top , is in neerwaartse spiraal . Enkel nog top 5 en top 10 plaatsen zal hij hebben . Wil hij nog winnen , zal hij 1000 moeten roepen als hij voorbij steekt , net als Westra . Maar , ik denk dat 1000 te weinig zal zijn ....