Exclusief voor abonnees

Waarom we instant vrolijk worden van Thomas De Gendt: “De Urbanus in mij lééft”

Photo News
Thomas De Gendt (32): let him entertain you! Met dappere aanvallen en heroïsche successen. Maar ook door gewoon te zijn wie hij is. Gezellige non-conformist met rebels kantje. Een verademing in het vastgeroeste peloton. Nu ook op Twitter. “Het moet niet té saai worden.”

Instant vrolijk, worden we van jouw tweets, Thomas. Ze zijn leuk, spitsvondig, vaak grappig. Zijn dat ­spontane bevallingen?

“Soms is het een ingeving van het moment, ja. Het gaat me niet zozeer om meer volgers (het aantal steeg in korte tijd van 27.500 naar 44.500, red.) of likes. Zo kan ik op een makkelijke manier een stukje persoonlijkheid ­delen met de ­wereld. Voor ik op de sociale media zat, vonden mensen mij een stille, een rare, een zonderling. Omdat ze me niet goed kenden. Nu kan ik tonen hoe ik écht ben. Als ik ze daarbij ook aan het lachen krijg, is dat mooi meegenomen.”

Wat je post, wijkt af van de bana­liteiten die doorgaans de revue passeren.

(haalt de schouders op) “Koers is ook alleen maar koers, hé. Geen kat die geïnteresseerd is in het feit dat je net een zak granola en magere melk in de winkel hebt ­gehaald. Of wat je pr-gewijs wordt voorgekauwd. Het moet ook niet té saai en té serieus worden, hé. Laat het iets meer zijn. Iets van ­jezelf, dat de wat enge leefwereld van een peloton overstijgt. Grappig of informatief. Zo kwam ik ­vorig jaar in de Tour op het idee om ‘dinner tweets’ te lanceren. Elke avond een foto, genomen door onze kok, met wat de pot schaft. Tekst werd aangeleverd door een sociaal media-agentschap, omdat ik er zelf geen tijd voor had. Waarmee ik duidelijk wilde maken dat je niet constant moet gaan kijken op Chris Froomes account. Met zijn gepocheerd eitje en zijn ‘gelleke’. (lacht) Het werd een zodanig succes dat we het in de ­Vuelta hebben herhaald.”

Je hebt 25% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Louis Meeus

    Top renner.

  • Mario Tersago

    Een uniek profiel, karakter, renner.. Gegarandeerd een sterke prestatie als De Gendt weg is.. Het enige wat ontbreekt is winst zo nu en dan. Dan had hij veel meer prestigeprijzen gepakt. Hoedanook sterke renner!

  • Marc Geerts

    Veel bewondering voor deze renner. Ene met karakter en beresterk.