Ga naar de mobiele website
^ Top

Waarom Naesen Milaan-Sanremo links liet liggen: "Ik rijd geen kermiskoersen hé"

Photo News
Oliver Naesen hoopt binnenkort te schitteren in de Vlaamse klassiekers. De 26-jarige renner van AG2R La Mondiale eindigde dit jaar al als achtste in Kuurne-Brussel-Kuurne en zevende in de Omloop. Afgelopen weekend ontbrak hij in Milaan-Sanremo. De reden? "Ik rijd geen kermiskoersen hé", zei hij bij Radio 1.

Een grapje uiteraard, want de echte reden ligt voor de hand. "Ik had graag Milaan-Sanremo gereden, maar de ploeg liet de keuze: ofwel rijd je volgende week de drie Vlaamse koersen, ofwel rijd je Sanremo en twee Vlaamse koersen. Ik heb deze week dan maar het parcours van Dwars door Vlaanderen, de E3 Harelbeke en Gent-Wevelgem verkend. Die ken ik nu allemaal uit het hoofd, aldus de 26-jarige Naesen.

Naesen zag zijn boezemvriend en trainingsmaatje Greg van Avermaet geen hoofdrol spelen in Sanremo in tegenstelling tot Peter Sagan. "Dit was weer een grote Sagan-show en ik vrees dat we volgende week een vervolg krijgen in Vlaanderen. Ik heb er met open mond naar gekeken." Al liet de Slovaakse wereldkampioen zich uiteindelijk ringeloren door Michal Kwiatkowski. "Sagan rijdt voor mij altijd een fantastische koers, tot de laatste kilometer althans. Dan laat zijn killersinstinct, wat hij vroeger meer had, het een beetje afweten."

Photo News
Meer overReacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


Meld een bug