Exclusief voor abonnees

Waarom de solo het handelsmerk van Remco Evenepoel is

Getty Images
De Ronde van Polen is zijn eerste eindzege in een rittenkoers van WorldTour­-niveau. Maar de manier waarop Remco Evenepoel (20) de beslissing forceerde, oogt ondertussen vertrouwd: zaterdag viel hij aan op dik vijftig kilometer van de streep, en niemand zag hem nog terug. Ploegleider Klaas Lodewyck, trainer Koen Pelgrim en manager Patrick Lefevere duiden waarom Evenepoel een patent heeft op briljante solo’s.

Je hebt 8% van dit artikel gelezen
6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Gino Denil

  Van Remco krijg je zo het idee dat hij ooit nog eens San-Remo zou kunnen winnen met een lange solo.

 • François Nuyts

  Het is vooral duidelijk dat hij heel lang zijn hoge tempo kan aanhouden zonder kapot te gaan . En zelfs als zij zouden mee springen is het nog maar de vraag hoelang zij erbij kunnen blijven .

 • Erwin Van Dorpe

  Zo presteren op die leeftijd op díe manier daar ga ik voor zitten! Zouden we toch nog eens iemand hebben die een grote ronde kan winnen ? Ik duim in ieder geval.Als hij dat wint nieuwe nationale feestdag zou ik zeggen

 • Louis Vanarwegen

  Die jongen kan zo een kracht ontwikkelen en ook vast houden dat niemand kan volgen, die wattage ligt zo hoog en kan daarmee alles aan op de fiets, een klopje kan hij krijgen het is ook maar een mens maar dat gaat lang duren ben er zeker van,

 • Alain Milh

  Is een supertalent, en een tweede Merckx in wording ...