Wat een slagveld in Vuelta: ook Peter Sagan stapt eruit

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.
De achtste etappe in de Ronde van Spanje blijft maar slachtoffers eisen. Na de exit van Kris Boeckmans en Jasper Stuyven gooit nu ook niemand minder dan Peter Sagan de handdoek in de ring. De 25-jarige Slovaak werd gisteren op acht kilometer van de streep in Murcia aangereden door een motor en zag zo zijn winstkansen in rook opgaan. Tot grote frustratie van de groene trui, die zijn woede koelde door keihard op een wagen van de organisatie te slaan en tegen een motor te trappen. Ook zijn eigen fiets moest er flink aan geloven zoals u op onderstaande beelden kunt zien.

Het frappante incident bleeft natuurlijk niet zonder gevolgen want de motard die de crash veroorzaakte wordt uit koers gehaald terwijl Sagan een geldboete van 300 Zwitserse frank kreeg aangesmeerd. Omwille van het beschadigen van het imago van de wielersport, maar ook voor het uiten van bedreigingen. "Ik hoorde van de boete toen ik in het hotel aankwam. Ik zie die uiteraard betalen, maar vind dit helemaal niet correct." De verwondingen van 'De Hulk' zijn er ook niet naast: "Peter liep verschillende brandwonden op aan zijn linkerzijde, van de heup tot aan het onderbeen", klinkt het bij de ploegarts. "Het gaat om brandwonden van eerste en tweede graad. Voorts liep hij ook een schaafwonde op aan zijn linkerarm. Hij kan niet verder fietsen en keert nu zo snel mogelijk naar huis."

"Nemen onze veiligheid niet serieus"
Sagan zelf wilde natuurlijk ook een woordje kwijt over het incident: "Ik zat in het wiel van iemand van Lotto Soudal toen ik naar links bewoog en geraakt werd door een motard. Ik kon er helemaal niets aan doen want ik hoorde hem niet eens komen. Zo van de sokken gereden worden, mogen we niet aanvaarden. De veiligheid van de renners komt op de eerste plaats. Ik hoop echt dat dit incident de aanzet is tot een aantal maatregelen met het oog op de organisatie van wedstrijden. Ik hield gelukkig geen zware blessures over aan mijn crash, maar kan je je voorstellen wat er zou gebeurd zijn als hij over me heen was gereden? De snelheid waarmee de motoren door het peloton rijden, is onaanvaardbaar. Ze versnellen en proberen gewoon in elk gat te duiken, maar houden geen rekening met onverwachte manoeuvres en valpartijen. Ze nemen de veiligheid van de renners totaal niet serieus."