Valverde heeft z’n ritzege beet in de Vuelta na spektakelstuk bergop, Teuns verliest leiderstrui

AFP
Alejandro Valverde heeft z’n ritzege te pakken in de Vuelta. De 39-jarige wereldkampioen haalde het na een zware aankomst bergop in Mas de la Costa. Dylan Teuns is z’n rode trui kwijt aan Miguel Angel Lopez, Philippe Gilbert kleurde de vlucht van de dag. 

Voor het eerst sinds 21 augustus 2017 een Belgische rode trui in de Vuelta. Na Yves Lampaert was Dylan Teuns vandaag aan zijn dagje glorie toe in Spanje. Met de aankomst op Alto de Mas de la Costa viel het wel te betwijfelen of de Limburger zich aan het rood kon vastklampen.

Met stroken tot 16 procent was het slot van de rit weggelegd voor springveren als Lopez en Valverde. Onderweg werd er hard gekoerst, want het duurde twee uur vooraleer de vlucht van de dag werd gevormd. Uiteindelijk hadden we tien renners vooraan. Daarbij landgenoten Philippe Gilbert en Jelle Wallays. Veel meer dan vier minuten kregen ze niet.

Philippe Gilbert kleurde de vlucht van de dag.
Photo News Philippe Gilbert kleurde de vlucht van de dag.

Toch toonde Gilbert z’n goeie benen. Samen met Henao begon hij aan de slotklim, al kwamen de favorieten niet veel later voorbij. Jumbo-Visma hield het tempo hoog voor Roglic. Tot Quintana z’n benen strekte. De Colombiaan dynamiteerde de kopgroep. Valverde, Lopez en Roglic sprongen mee.

Het waren de ‘Grote Vier’ die het onder elkaar zouden uitmaken voor de ritzege. Quintana bleef met z’n krachten woekeren, maar dat bleek achteraf in functie van Valverde. De wereldkampioen nam met nog 500 meter te gaan over en keek niet meer achterom. Roglic probeerde nog aan te pikken. Lopez en Quintana strandden op enkele lengten. 

AFP
Photo News
Photo News3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • marnix laureyns

    Wat een renner op zijn 39 * zo een bergrit winnen. Proficiat Alejandro .

  • Jan Lanclus

    Dylan zal nog in de top 10 eindigen, misschien wel de top 5. Dan moet hij natuurlijk wel goed recpereren de volgende dagen.

  • Frans Peeters

    Nu kan Teuns verdedigend rijden en afwachten wat gisteren niet was