Tiesj Benoot toont gapende vleeswonde in Vuelta: "Nu een paar dagen afzien tot de rustdag"

RV
Bijna vijftien en een halve minuut na ritwinnaar Gallopin reed Tiesj Benoot over de streep. 172ste, nog vier renners finishten er achter hem. Benoot was gekneusd en bebloed, gevallen aan de voet van de Alto de Ceal. Hij hoopte op de ritzege. Gisteravond was hij blij dat hij vandaag weer gewoon kan starten.

Schaafwonden op de linkerelleboog, de rug en de linkerbil. Kneuzing van de linkerheup. Een open wonde op zijn linkerknie. Tot zover gisteravond het medisch rapport van Maarten Meirhaeghe, ploegarts van Lotto-Soudal, nadat die zich over Tiesj Benoot had gebogen. Het moest nog blijken of Benoot moest gehecht worden aan zijn knie. Maar het zag er niet naar uit. "Daar zit zoveel dood vlees. Daar helpt geen hechten meer aan", lachte Benoot een beetje zuur. Gisteravond moest hij naar het ziekenhuis van Jaén voor een extra controle. Ook daar konden ze de wonde aan de knie niet hechten. Benoot moet antibiotica nemen om infecties tegen te gaan. Het was niet zo erg als zijn valpartij in de vierde rit van de Tour, die de Belg tot opgave dwong. Benoot komt vandaag weer gewoon aan de start. "Het wordt nu een paar dagen afzien tot de rustdag. Tegen dan hoop ik al goed hersteld te zijn."

Hitte

Benoot is naar de Vuelta gekomen met de hoop op ritwinst. De zevende rit gisteren met aankomst in Pozo Alcón was zo'n rit. Benoot begon eindelijk een beetje in het ritme te komen. De hitte van de eerste dagen heeft ook op hem gewogen. Kan het anders wanneer je zoals Benoot wel vijftien bidons water op een dag drinkt maar op het einde van de dag toch vier kilo lichter blijkt te wegen dan bij de start van de etappe?

"Ik kan nu al wat beter tegen de hitte. En ik kom stilaan weer in het ritme. Na mijn opgave in de Tour heb ik lang niet gekoerst. Qua conditie voel ik me nu al veel beter dan de eerste dagen in de Vuelta."

BELGA

Zijn crash blijft hopelijk zonder veel gevolgen. Niet voor de Vuelta en vooral niet voor het WK, want dat is nu het volgende grote doel van Benoot. Hoe het gebeurde, zegt hij niet goed te weten. "Ik moet de beelden opnieuw bekijken. Ik had goed gemanoeuvreerd naar de voet van de klim, ik zat vijftiende of zo. Ik denk dat ik iemands achterwiel heb geraakt."

Benoot ging er even bij zitten langs de kant van de weg. Maar stapte enkele ogenblikken later toch weer op zijn fiets. "De ritzege was weg en voor een goede plaats in het klassement rijd ik ook niet. Het was niet nodig om onmiddellijk weer op mijn fiets te springen."

En toch. Kort daarvoor had hij aan de ploegleiders Mario Aerts en Marc Wauters laten weten dat hij superbenen had. Ook in de volgwagen geloofden ze in een etappezege van Benoot. Mario Aerts: "Als Tony Gallopin de rit kan winnen, dan kan Tiesj dat ook, hé." Benoot: "Die superbenen, dat moest nog blijken. Ik zat wel waar ik moest zitten. En het was een schone finale. Het was wel iets voor mij."

BELGA
Photo News4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Willy Van Mol

  Zou toch eens nadenken om nog te starten... de nacht afwachten.... en advies dokter(s), je toekomst niet hypothekeren.... een kwetsuur blijft een kwetsuur !! Zou inderdaad jammer zijn... maar opgeven mag je zeker niet als een schande beschouwen. Vergelijkingen maken met andere sporters is niet aan de orde !!

 • eric maier

  eerlijk gezegd, niet verstandig hiermee verder te rijden.Zo'n wonde mag je verzorgen wat je wil, er komt toch vuil in. En ook kunnen de hechtingen weer lossen of de huid doorscheuren. Maar de wielrennen wil gewoonlijk verder, zeker als hij erop gebrand is nog wat recht te zetten na veel pech. Voetballers zijn inderdaad watjes als je vergelijkt.

 • Marc Geerts

  Moest het een voetballerke zijn...oei oei amai amai.

 • Vic Smeets

  Het verschil tussen mannen en voetballers.....