Thomas, Roche, Henao en Nieve omringen Froome in Vuelta

ANP
Team Sky heeft zijn selectie vrijgegeven voor de 70e editie van de Ronde van Spanje, die zaterdag (22 augustus) begint. Chris Froome is, zoals al eerder bekendraakte, de uitgesproken kopman.

De Britse winnaar van de voorbije Tour krijgt met Geraint Thomas een landgenoot naast zich. Verder bestaat de ploeg uit de Colombiaan Sergio Henao, de Spanjaard Mikel Nieve, de Wit-Rus Vasil Kiryienka, de Duitser Christian Knees, de Amerikaan Ian Boswell, de Italiaan Salvatore Puccio en de Ier Nicolas Roche.

"We beschikken over een sterke ploeg die de juiste mix heeft tussen talent en ervaring om Chris Froome de volgende drie weken te ondersteunen", zegt teambaas Dave Brailsford.

"Uitgerust"
Froome neemt voor de vierde keer deel aan de Vuelta. In 2011 en vorig jaar werd hij tweede in de eindstand. In 2012 eindigde hij op de vierde plaats. "Ik hou mooie herinneringen over aan deze wedstrijd, dus ben ik blij te kunnen terugkeren", zegt de 30-jarige Brit met Keniaanse roots.

"Na de Tour heb ik goed kunnen rusten. Nu is het tijd voor een volgende uitdaging. Gezien de sterkte van het deelnemersveld (o.a. Quintana en Valverde, red.) wordt het zeker een erg competitieve race. Voor de supporters zal het leuk zijn om naar te kijken. De concurrentie zal stevig zijn en het blijft wielrennen, dus alles kan. Maar we hebben een sterke ploeg en zijn klaar om te racen."