Thomas De Gendt en Samuel Sánchez stappen uit Vuelta

Thomas De Gendt
photo_news Thomas De Gendt
Voor Thomas De Gendt zit de Vuelta erop. Onze landgenoot had gisteren al een slechte dag en heeft geen zin in een nieuwe lijdensweg. Ook de Spaanse wielrenner Samuel Sánchez heeft de strijd in de Ronde van Spanje vandaag gestaakt. De renner van BMC kon in de veertiende etappe het hoge tempo in de beginfase niet bijbenen en stapte af.

De Gendt sukkelde met de naweeën van een ribblessure maar dat is volgens sportdirecteur Frederik Willems niet de reden van de opgave. "Thomas was totaal leeggereden. De extreme weersomstandigheden in het begin van deze Ronde van Spanje hebben aardig aan hem geknaagd. Vandaag staat de langste etappe op het programma en het ging echt niet meer. Thomas deed er dan ook beter aan te stoppen en zo zich toch wat te sparen voor wat nog komt dit seizoen."

Eerder gaf Samuel er al snel de brui aan. De Olympisch kampioen van 2008 was na het wegvallen van de Amerikaan Tejay van Garderen de belangrijkste troef van zijn ploeg voor het klassement. Daarin bezette hij na de etappe van gisteren de twintigste plaats, op 11 minuten van leider Fabio Aru. Vorig jaar werd Sánchez nog zesde in de Vuelta.

De Fransman Geoffrey Soupe is ook uit koers. Hij verscheen niet aan de start van de zware etappe van vandaag. De Gendt is trouwens de vijfde Belg die opgeeft in deze Vuelta. Kris Boeckmans, Jasper Stuyven, Thomas Degand en Maarten Wynants gingen hem voor.

reuters