Teuns verovert leiderstrui in Vuelta, Herrada primus in heuvelrit

Photo News
Dylan Teuns is de nieuwe leider in de Vuelta. De 27-jarige Belg van Bahrein-Merida greep in de zesde etappe net naast de ritzege, maar kreeg de rode leiderstrui als troostprijs. De overwinning was een prooi voor Jesús Herrada.

Vandaag stond er in de Vuelta een heuvelachtige etappe van 198,9 kilometer op het programma. De aankomst lag net zoals gisteren op een helling, deze keer op een hindernis van derde categorie. Iets voor de punchers, al hadden ook de vrijbuiters deze rit aangestipt.

Dylan Teuns zag z’n kans en trok na anderhalf uur koers in het offensief. De Limburger van Bahrein-Merida kreeg het gezelschap van David De La Cruz, Robert Gesink, Tejay van Garderen, Jesús Herrada, Gianluca Brambilla, Tsgabu Grmay, Bruno Armirail, Nélson Oliveira, Dorian Godon en Pawel Poljanski.

Opgave Urán, Roche en Carthy

Vervolgens smakten er in de achtergrond heel wat renners tegen de grond. Ex-rodetruidrager Nicolas Roche, Rigoberto Urán en Hugh Carthy behoorden tot de slachtoffers en moesten de strijd staken. Een serieuze domper voor EF Education First, dat twee sterkhouders verloor.

Grmay en Oliveira reden dan weer vóór de slotklim weg uit de kopgroep. Het duo begon met een bonus van 36 seconden aan de Puerto de Ares. Het peloton volgde op bijna zes minuten. ’t Was al snel duidelijk dat de winnaar vooraan zat.

Op die slothelling gingen Teuns en Herrada op en over Grmay en Oliveira. De Limburger reed vol door tot de finish, aangezien hij de leiderstrui kon veroveren. Herrada profiteerde, bleef in het wiel zitten en knalde in de absolute slotfase naar de overwinning. Teuns finishte als tweede, maar pakte wel de rode trui. Meer dan een troostprijs.

Photo NewsReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.