Sbaragli: "Hoop in Madrid nog eens mijn kans te gaan"

TDW
Kristian Sbaragli heeft zijn eerste grote profzege beet, nadat hij vandaag de 10e etappe in de Vuelta op zijn naam schreef. De snelle Italiaan moest de voorbije maanden vaak vrede nemen met ereplaatsen, maar sprintte dan toch naar het hoogste schavotje. "Ik ben blij dat mijn harde werk loont", verklaarde de renner van MTN-Qhubeka.

Sbaragli werd de voorbije dagen al twee keer zesde en één keer vijfde in de sprint. "Deze keer wachtte ik lang genoeg", deed hij na afloop zijn verhaal. "Ik zag nog heel wat goede sprinters om me heen. Degenkolb, Impey, Rojas, maar ik wachtte mijn kans af. Op 200 meter van de finish zette ik aan en het draaide goed uit. Dit is onbeschrijfelijk, een gevoel dat ik nog nooit eerder mocht ervaren."

"Ik ben geen typische massasprinter, geen Greipel, Kittel of Cavendish. Ik markeer altijd een paar etappes, zoals die van vandaag, en besloot mijn kans te gaan. Dit is ook geweldig voor mijn team. Onze Tour was al schitterend en nu winnen we ook een rit in de Vuelta. Zij hebben de voorbije drie jaar altijd in mij geloofd. Italiaanse teams hadden geen interesse in mij, zij waren de eersten die me vertrouwen gaven. Ik ben blij dat ik hen op zo'n manier kan bedanken. De Vuelta is nog niet voorbij. Ik hoop te kunnen blijven tot het eind en in Madrid nog eens mijn kans te gaan."

PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
TDW
BELGA