Sagan schiet eindelijk raak: "Altijd tweede worden werd bijna grappig"

PHOTO_NEWS
Peter Sagan heeft er lang op moeten wachten, maar na twee jaar heeft hij opnieuw een ritzege beet in een grote ronde. "Eindelijk", klonk het. "Na al die tweede plaatsen doet deze zege enorm veel deugd."

Nul overwinningen en vijf tweede plaatsen in de Tour van dit jaar, nul zeges in de Vuelta van 2014, maar wel een derde en vierde plaats. Het was geleden van de Tour van 2013, in de vijfde etappe naar Albi op 5 juli, dat Sagan nog eens mocht juichen in een grote ronde. "Ik moet mijn ploegmaten heel dankbaar zijn. Ze hebben enorm veel werk verricht. In de jacht op de koplopers kregen we weinig steun van de andere ploegen. Alleen Orica-GreenEdge en wij sleurden op kop. Pas in het slot, de laatste drie kilometer, kwamen Cofidis en Giant-Alpecin naar voren om de sprint in te leiden. Daarom was ik er zo op gebrand om te winnen. We verdienden gewoon die zege."

Sagan nam het wiel van John Degenkolb en timede perfect. "Degenkolb zette vroeg aan, ik kwam uit zijn wiel, zwiepte naar de andere kant en de wind was in mijn voordeel. Ideaal om de overwinning te grijpen. Of ik opgelucht ben? Niet echt. Altijd tweede worden, werd bijna grappig. Je moet gewoon in gedachten houden dat er wel een dag komt dat je wel als eerste finisht. Dat hoort bij de sport, al doet dit wel deugd. Ik heb de hele Tour de France gevochten voor die zege, nu is het raak."

TDW
EPA
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS