Sagan doorbreekt droogte met sprintzege in Malaga

AFP
Peter Sagan (Tinkoff-Saxo) schiet dan toch raak in een grote wielerronde. Twee jaar na zijn laatste zege - de zevende etappe in de Ronde van Frankrijk van 2013 - schiet de Slovaak nu raak in Malaga tijdens de derde rit in de Ronde van Spanje. Hij was in een massasprint sneller dan Nacer Bouhanni (Cofidis) en John Degenkolb (Giant-Alpecin). Met Jasper Stuyven (Trek) en Tom Van Asbroeck (LottoNL) eindigden ook nog twee Belgen in de top tien: respectievelijk achtste en tiende. De Colombiaan Esteban Chaves (Orica-GreenEDGE) blijft leider. Ook vandaag eiste de Vuelta nieuwe slachtoffers. Zo gaven Fabian Cancellara, Marcus Burghardt en Paolo Tiralongo er de brui aan.

Het zal Peter Sagan ongetwijfeld bijzonder veel deugd doen. Na zijn rist ereplaatsen in de meest recente Ronde van Frankrijk snakte hij nog eens naar de dagzege. Dat individueel succes kwam er dan ook in Malaga. Het was nochtans John Degenkolb die quasi perfect werd afgezet door de spurterstrein van Giant-Alpecin. De Duitse krachtpatser kon het knappe werk van zijn ploegmakkers niet afwerken en zag naast Sagan ook Bouhanni nog voorbij flitsen.

Voor Sagan, in de Ronde van Frankrijk vijf keer tweede en twee keer derde, is het de negende zege van het seizoen. Eerder won hij een rit in de Tirreno-Adriatico (WT), twee ritten en de eindstand in de Ronde van Californië (2.BC) en twee ritten in de Ronde van Zwitserland (WT) en werd hij nationaal kampioen op de weg en in het tijdrijden.

Pech voor Bouhanni
Redelijk straffe tweede plek van Bouhanni trouwens, want het spurtkanon van Cofidis kwam vandaag nog maar eens ten val. Wanneer Tinkoff-Saxo op vijftig kilometer van de streep de zes koplopers Maarten Tjallingii, Alexis Gougeard, Omar Fraile, Sylvain Chavanel, Natnael Berhane en Walter Pedraza in bedwang hield kwakte Bouhanni tegen de grond. Hij onderging hetzelfde lot als gisteren. Twee ploegmakkers ontfermden zich over hun speerpunt om hem weer in het peloton af te zetten.  

Morgen krijgt het peloton een lange rit voorgeschoteld. Dan razen de renners 209,6 kilometer door het Spaanse landschap van Estepona naar Vejer de la Frontera. Ook na de rit van morgen zal de bergtrui om de schouders van de verrassende Spanjaard Marco Fraile hangen omdat er morgen geen punten te verdienen zijn. Hij veroverde de trui vandaag.

TDW
TDW
TDW
TDW
TDW
TDW
TDW

De uitslag van de derde etappe in de 70e editie van de Ronde van Spanje, maandag over 158,4 kilometer van Mijas naar Malaga.
1. Peter Sagan (Slk/TCS) de 158.4km in 4u06:46
(gem. 38,51 km/u)
2. Nacer Bouhanni (Fra/COF)
3. John Degenkolb (Dui/TGA)
4. Jempy Drucker (Lux/BMC)
5. Maximiliano Richeze (Arg/LAM)
6. Kristian Sbaragli (Ita/MTN)
7. Mitch Docker (Aus/OGE)
*** 8. Jasper Stuyven (Bel/TFR)
9. Vicente Reynés (Spa/IAM)
*** 10. Tom Van Asbroeck (Bel/TLJ)

De stand:
1. Esteban Chaves (Col/OGE) de 324,5 km in 8u04:01
(gem. 40,22 km/u)
2. Tom Dumoulin (Ned/TGA) op 0:05
3. Nicolas Roche (Ier/SKY) 0:15
4. Daniel Martin (Ier/TCG) 0:24
5. Joaquim Rodriguez (Spa/KAT) 0:35
6. Alejandro Valverde (Spa/MOV) 0:38
7. Chris Froome (GBr/SKY) 0:40
8. Daniel Moreno (Spa/KAT) 0:40
9. Fabio Aru (Ita/AST) 0:47
10. Mikel Landa (Spa/AST) 0:51

PHOTO_NEWS
TDW
TDW
TDW