Renners halen slag thuis na controverse 'strandparcours'

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.
Het hing al in de lucht en intussen is ook formeel bevestigd dat de ploegentijdrit die morgen de Vuelta opent niet meetelt voor het algemeen klassement. De renners klaagden gisteren steen en been over het onverantwoorde parcours met een smalle pier, een zandweg en rubberen matten (zie bovenstaande beelden). De UCI ging rond de tafel zitten met de organisatie en in samenspraak werd beslist om de tijdsverschillen niet mee te rekenen, tussen Puerto Banus en Marbella staat dus enkel de dagzege en het ploegenklassement op het spel. Wat vind jij van die beslissing? Laat het ons weten via de poll en de reacties hieronder!

"Na akte te hebben genomen van de bekommernissen van de ploegen en de renners en een inspectie van het parcours met de technisch directeur van de wedstrijd hebben we besloten dat de etappe op de geplande route zal plaatsvinden", luidt het in een verklaring van de organisatie. "De tijden zullen meetellen voor het ploegenklassement en niet voor het individuele klassement."

Veel verontwaardiging
Het was onder andere Tourwinnaar Chris Froome die zich op Twitter bezorgd uitliet over het opmerkelijke parcours gekruid met een smalle pier van houten planken, een zanderige boulevard en een lange strook met rubberen matten. Zijn Ierse knecht Nicholas Roche liet zich een stuk feller uit en vroeg zich sarcastisch af om het soms om een grap ging. Ook Rory Sutherland van Movistar kon er niet om lachen, onze landgenoot Thomas De Gendt tweette eveneens over het bijzondere plaatje.