Ook Peter Sagan doet de Vuelta, gerucht dat Contador zou rijden kop ingedrukt

PHOTO_NEWS
Peter Sagan (Tinkoff-Saxo) neemt deel aan de Ronde van Spanje. Dat heeft zijn team bevestigd. De winnaar van de groene trui in de Ronde van Frankrijk zal de Vuelta koersen als voorbereiding op het WK in Richmond eind september.

Tinkoff-Saxo reist met Rafal Majka af als kopman naar de Spaanse rittenkoers die zaterdag 22 augustus start. Peter Sagan moet hem bijstaan en zal er zich ook voorbereiden op het WK in het Amerikaanse Richmond. Dat bevestigde de ploeg aan de website Cyclingnews. Normaal wordt de selectie pas morgen bekendgemaakt, maar het lekte eerder uit.

Ook vorig jaar reed Sagan de Vuelta, maar stapte hij af in de veertiende etappe om daarna verder te focussen op het WK in het Spaanse Ponferrada. Het gerucht dat Alberto Contador, die al de Giro en de Ronde van Frankrijk op zijn teller heeft staan, ook zou deelnemen aan de Vuelta wordt op de website ook de grond in geboord. Contador zal de Vuelta niet rijden.

Sagan reed al twee keer de Vuelta, in 2011 toen hij drie ritten won, en vorig jaar, maar toen mocht hij geen enkele keer juichen.