Letsels houden Boeckmans nog zeven dagen in coma

PHOTO_NEWS
Het herstel van Kris Boeckmans verloopt nog steeds moeizaam. Er werd vandaag getracht om de renner van Lotto-Soudal - die zwaar ten val kwam tijdens de rit naar Murcia in de Ronde van Spanje - uit zijn kunstmatige coma te halen, maar die poging mislukte. "Hij werd opnieuw in een coma gebracht en dat zeker voor de komende zeven dagen", klinkt het bij Lotto-Soudal.

"Door het afbouwen van de verdovingsmedicatie is gepoogd Kris Boeckmans uit de kunstmatige coma te halen. De letsels aan de longen (klaplong, scheurtje in de longen, bloeding van de long en vocht rond de longen) zorgden er echter voor dat Kris nog niet voldoende zelfstandig kon ademen, waardoor hij opnieuw in een coma gebracht is, en dit zeker voor de komende zeven dagen", staat er te lezen in het persbericht van Lotto-Soudal.

Stabiele situatie
Toch is er volgende de Belgische teamformatie geen reden tot paniek. "De situatie kan bestempeld worden als stabiel bestempeld. De vernoemde letsels zijn een gevolg van de impact op de borstkas. Het vocht rond de longen verhindert momenteel een zuurstofopname via de longblaasjes. Dat vocht zal langzaam op een natuurlijke wijze moeten verdwijnen. De bloeding in de longen wordt onder controle gehouden door een drain die al eerder aangebracht is."

"De familie van Kris wil iedereen bedanken voor de vele blijken van steun die zij de afgelopen dagen mochten ontvangen. Zij verkiezen om op de achtergrond te blijven en geen vragen te beantwoorden."

BELGA
PHOTO_NEWS