Leider Dumoulin: "Ik had eigenlijk twee doelen"

PHOTO_NEWS
Tom Dumoulin stond al chagrijnig bij de teambus - door de gemiste zege van Degenkolb - toen de renner van Giant-Alpecin hoorde dat hij de rode leiderstrui in de Ronde van Spanje mocht aantrekken. De 24-jarige Nederlander finishte in de vlakke vijfde etappe van de Vuelta zes seconden voor de vorige leider Johan Esteban Chaves en kreeg daarmee precies één seconde voorsprong op de Colombiaan van Orica-GreenEdge.

"Ik was boos op mezelf omdat ik John Degenkolb niet aan de ritwinst kon helpen", zei Dumoulin na de etappe waarin zijn Duitse ploeggenoot in de sprint werd verslagen door de Australiër Caleb Ewan. "Eigenlijk had ik twee doelen: de rode trui en John aan de ritzege helpen. Eén van de twee is dan toch gelukt. Dat is mooi voor het team. Voor John komen er nog genoeg kansen."

Na het mislopen van de gele trui in de Tour de France, waar hij na een val uitviel, is de rode trui een welgekomen revanche. "Van de mislukte Tour heb ik twee weken moeten herstellen, maar daarna kwam het besef om sterker terug te komen. We hebben hard gewerkt en ik voel me goed. Vooraf was de tijdrit in de derde week mijn doel, maar nu probeer ik de trui zo lang mogelijk vast te houden. Natuurlijk komen er een paar zware ritten aan, maar ik zal hem verdedigen."

PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
TDW
TDW
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS