Kevin De Weert geschorst bij Lotto-Soudal: “Of ik ontslagen ben? Voor zover ik weet niet”

Kevin De Weert.
BELGA Kevin De Weert.
Lotto-Soudal heeft ploegleider Kevin De Weert geschorst tot het einde van de Ronde van Spanje (24 augustus-15 september). De maatregel kwam er na “een incident” bij de start van de Spaanse rittenkoers. Officieel komt er na de Vuelta een gesprek tussen De Weert en Lotto-manager John Lelangue. Wellicht volgt ontslag.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Lelangue wilde gisteren niet ingaan op de exacte reden voor de schorsing. Hij bevestigt dat er een incident was bij het begin van de Vuelta. De Weert was naar Spanje gereisd in zijn rol van ploegleider bij Lotto-Soudal.

Volgens Lelangue is het incident niet het eerste. “In de Tour was er iets gelijkaardigs.” Bij Lotto-Soudal tillen ze er erg zwaar aan. De Weert is na de ploegentijdrit zaterdag weggestuurd uit de Vuelta. Hij wordt vervangen door Marc Wauters.

Kevin De Weert zegt in een eerste reactie dat hij wat hem betreft nog altijd aan boord is bij Lotto-Soudal. “Ik ben in de Tour ook vertrokken na de ploegentijdrit. Na die in de Vuelta ben ik met vakantie gegaan. Of ik ontslagen ben? Voor zover ik weet niet.”

Ook Leysen weg

De Weert maakte in september vorig jaar zijn spectaculaire overstap naar Lotto-Soudal. Hij was sinds februari 2016 bondscoach en behaalde met Tom Boonen brons in Doha 2016. Vorig jaar in Innsbruck kwam De Weert met vier Belgische medailles naar huis (Campenaerts brons in de tijdrit, Lambrecht zilver bij de U23, twee keer goud voor Remco Evenepoel bij de juniores). Enkele minuten nadat Valverde goud had gepakt in Innsbruck raakte het nieuws van De Weerts overstap naar Lotto-Soudal bekend. Bij Lotto ontfermde hij zich over de aanval op het uurrecord door Victor Campenaerts. De twee incidenten in de Tour en de Vuelta leiden hem nu naar de uitgang.

Overigens laat niet alleen De Weert straks een plaats open bij de sportieve leiding van Lotto-Soudal. Ook ploegleider Bart Leysen werkt niet langer voor het team. Hij stapte op uit eigen beweging

Photo News18 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • eric maier

  John Lelangue, de manager is ook een distel tussen de lelies. Voormalig manager bij BMC deeerste jaren, en ze raakten geen prijs omdat hij geen structuur en orde kon maken. De man is eerder supporter dan manager. Uiteindelijk heeft men hem de deur gewezen bij BMC. Bij lotto horen en zien we hetzelfde. Daarom liet Boonen het aanbod passeren, ook omdat enkele oudgedienden in de leiding zouden gaan wringen.

 • wim rooyakkers

  Als een voetbalploeg niet presteert dan is het zo gedaan met de trainer.in het wielrennen blijft de ploegleider gewoon zitten tot zijn pensioen en als hij nu kundig is of niet , maakt niet uit

 • Patrick Van Bogaert

  Wat steekt Lotto nu uit?Waarom doen ze er bij Lotto zo geheimzinnig over?

 • Jean Pierre Buelinckx

  Overschot van gelijk, mijnheer Nuyts. Het feit dat hij Thomas De Gendt niet selecteerde voor het WK in Innsbruck én de uitleg die hij daaromtrent wist te verkopen (De Gendt zou niet regelmatig genoeg zijn in zijn prestaties !) bewijzen voldoende dat mijnheer Kevin er niet veel kaas van gegeten heeft. De Gendt was toen de enige die mogelijk in de buurt van het podium zou geëindigd zijn. Blijkbaar mochten vriendjes wél mee.

 • Pas Quello

  Jammer. Lotto rijdt dit jaar een fantastisch seizoen met veel Belgische renners, een werelduurrecord en tot op heden 21 mooie zeges met 4 etappes in de Tour en 2 in de Giro. Er zal hoegenaamd een reden zijn om De Weert te schorsen. Dat doe je niet zomaar.