Jens Keukeleire debuteert in Vuelta met Orica-GreenEdge

BELGA
Jens Keukeleire is door zijn ploeg Orica-GreenEdge geselecteerd voor de Ronde van Spanje. Voor de 26-jarige West-Vlaming wordt het zijn debuut in de Vuelta.

Keukeleire, die zesde eindigde in de voorbije Parijs-Roubaix, maakt deel uit van een selectie waarin de Colombiaan Esteban Chaves als klassementsman wordt uitgespeeld. "We willen met hem de top-10 halen", zegt sportdirecteur Neil Stephens. "Het wordt wel geen makkelijke opdracht als je het sterke deelnemersveld ziet (met het Tour-podium Froome, Quintana en Valverde, red.)."

Orica-GreenEdge mikt daarnaast op ritwinst. De Australiër Simon Gerrans won al een etappe in 2009. De ex-laureaat van Milaan-Sanremo en Luik-Bastenaken-Luik krijgt met Mitch Docker, Caleb Ewan, Mathew Hayman, Damien Howson en Cameron Meyer vijf landgenoten naast zich. De Zuid-Afrikaan Daryl Impey is de negende man.

De 70ste editie van de Ronde van Spanje begint zaterdag met een korte ploegentijdrit van Puerto Banus naar Marbella en eindigt op 13 september in de hoofdstad Madrid.