Ga naar de mobiele website
^ Top

Hinault: "Als één renner ze alle drie kan winnen, is het Froome wel"

Photo News
Als er één renner is die in één jaar zowel de Ronde van Italië, de Tour de France als de Ronde van Spanje kan winnen, dan is het Chris Froome. Dat denkt de Franse oud-wielrenner Bernard Hinault, die in 'The Times' de hoop uitspreekt dat de Brit van Team Sky volgend jaar een poging doet.

Het winnen van drie grote rondes in één jaar wordt in de wielersport als een onmogelijkheid beschouwd, maar Hinault denkt de Froome met de logica kan spotten. "Froome is zonder twijfel de kampioen van zijn generatie. Hij domineert, hij is de baas van het peloton en kan zijn stijl continu aanpassen aan zijn tegenstanders", zegt Hinault over Froome die dit jaar de Tour en de Vuelta won, iets wat eerder alleen de Fransman Jacques Anquetil en Hinault zelf lukte. Froome zelf heeft al gezegd dat een vijfde Tourzege zijn prioriteit heeft, maar hield de deur open voor een wielervariant van een grandslam. "Een vijfde Tourzege is de hoofdprijs, maar wie weet? Het is zeker een risico, omdat je het uiterste van jezelf vraagt."

Photo News
Photo News
Meer over1 reactie

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • maurits sanders

    Laat hem eens een gans seizoen rijden we zullen dan eens zien. Froome koerst alleen de laatste kilometer is erger dan Zoetemelk wieltje zuigen !

Meld een bug