Deceuninck-Quick.Step viert feest: Jakobsen triomfeert na millimetersprint in Vuelta

BELGA
Fabio Jakobsen heeft de vierde etappe van de Vuelta gewonnen. De Nederlander van Deceuninck-Quick.Step rekende in een massasprint nét af met Sam Bennett. Nicolas Roche behield zijn rode leiderstrui.

Het peloton kreeg vandaag een nagenoeg vlakke etappe voor de wielen geschoven. Onderweg lag er één helling van derde categorie, die de sprinters weinig tot geen angst inboezemde. Jelle Wallays trok dan weer meteen na het startsignaal ten aanval. De Belg van Lotto-Soudal kreeg Jorge Cubero met zich mee.

Wallays kleurt etappe

Amper twee vluchters. Ideaal voor de sprintersploegen. Team Sunweb -de ploeg van leider Nicolas Roche- controleerde de boel, nadien namen de troepen van Bora-Hansgrohe hun verantwoordelijkheid. Zij reden in dienst van snelle man Sam Bennett, de ritwinnaar van gisteren.

BELGA

Steven Kruijswijk ondervond de voorbije dagen veel hinder van zijn valpartij in de ploegentijdrit, vandaag stapte de nummer drie van de voorbije Tour de France uit de Vuelta. Jumbo-Visma is een van zijn speerpunten kwijt, maar kan wel nog steeds rekenen op topfavoriet Primoz Roglic.

Op 32 kilometer van de streep ging Wallays er vooraan alleen vandoor. Een kwartier later was zijn liedje uitgezongen. Een massasprint in de straten van El Puig was ondanks een late poging van Rémi Cavagna onvermijdelijk. En daarin klopte Fabio Jakobsen de aalvlugge Sam Bennett met enkele millimeters. 

Jakobsen heeft 1e zege in grote ronde beet: “Wist zelf niet dat ik gewonnen had”

“Ik wist pas dat ik gewonnen had toen ik een paar jongens van het team hoorde juichen”, vertelde Jakobsen in na de rit. “Zelf zag ik het niet, ik deed mijn jump, mijn ogen waren dicht, Sam Bennett zat echt wel dicht bij mij en ik keek naar hem. Ik wist het niet. Ongelooflijk, ik win, ik ben er zo blij mee, dit is nog maar mijn eerste grote ronde. Ik kwam naar hier met de ambitie om een rit te winnen en nu heb ik die beet. Hier ben ik heel trots op, dan nog wel een zege in mijn trui van nationale kampioen.”

Jakobsen finishte maandag als zevende. “Ik was ontgoocheld, de ploeg was ontgoocheld. Gisteren kwam het er niet uit, we waren uit op revanche, wilden tonen dat we een sterke ploeg hebben met een goede lead-out en dat hebben we ook bewezen. Ik denk dat we de finale gedomineerd hebben. Richeze deed een perfecte lead-out. Toen ik dacht dat mijn moment was aangebroken, ging ik vol en ik win. Het verschil is klein, maar het belangrijkste is dat ik win en dat die zege nu op mijn palmares staat.”

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.
AFP2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • eric maier

    Doe mag Cavagna o pzijn blote knieeen danken. Bora reed zich stuk op de ontketende Cavagna, met gevolg dat Bennet zowat geisoleerd en wat achterop aa de spurt moest beginnen. Als je ziet vanwaar Bennet komt....En Jacobsen leek bijna ee nfout te maken aan de meet. Voor de ultieme jump ging hij wat rechter zitten en leek dan te beseffen dat Bennet echt snel kwam, waarop hij diep ging en jumpte. maw : in zijn hoofd leek hij de klik naar het zegegebaar bijna gemaakt te hebben maar corrigeerde nognet

  • Ronny Popelier

    Sterk sterk en heel sterk van de ploeg Deceuninck Quick Step, met winnaar Fabio J, meteen overwinning 57 voor De, Wolpack. Proficiat voor de jonge sprinter Fabio J.