Bont gezelschap Lampre wil "elke dag strijd leveren"

Ruben Plaza jaagt na zijn ritwinst in de Tour ook op succes in de Vuelta
GETTY Ruben Plaza jaagt na zijn ritwinst in de Tour ook op succes in de Vuelta
Lampre-Merida heeft op zijn website de namen bekendgemaakt van de negen renners die zullen deelnemen aan de Vuelta. Het is een bont gezelschap uit acht verschillende landen.

Mattia Cattaneo en Valerio Conti zorgen voor de Italiaanse inbreng. Verder bestaat de selectie uit de Kroaat Kristijan Durasek, de Ethiopiër Tsgabu Grmay Gebremaryam, de Wit-Rus Ilia Koshevoy, de Pool Przemyslaw Niemiec, de Portugees Nelson Oliveira, de Spanjaard Ruben Plaza Molina en de Argentijn Maximiliano Richeze.

"Het wordt voor ons heel belangrijk iedere etappe met de juiste instelling aan te vatten", zegt sportief directeur Orlando Maini. "Het wordt onze taak elke dag strijd te leveren. Conti, Grmay en Koshevoy zijn jong en energiek en zullen dus hun kans gaan in de aanval, terwijl Durasek en Cattaneo moeten meegaan in de lastigere etappes."

Niemiec ten val
Of Niemiec een rol kan spelen in het klassement, wordt afwachten. De ervaren Pool, vorig jaar ritwinnaar in de Vuelta en in 2013 zesde in de Giro, kwam vorige week ten val op training. "De eerste bergritten worden voor hem een belangrijke test", klinkt het.

De Spaanse klimmer Rafael Valls, dit jaar eindwinnaar van de Ronde van Oman, is er niet bij. "Hij sukkelt met de gezondheid", weet Maini. Richeze zal worden uitgespeeld in de sprints. Oliveira en Plaza zijn volgens Miani "rouleurs die hun waarde al hebben bewezen".