Boeckmans in kunstmatige coma na zware valpartij

Kris Boeckmans wordt na een zware valpartij in de Ronde van Spanje in een kunstmatige coma gehouden. Hij kwam hard ten val en lag roerloos op het wegdek. Volgens Lotto-Soudal heeft hij zware verwondingen aan zijn gezicht, drie gebroken ribben en een hersenschudding. Ook had hij een bloeding in zijn long. Boeckmans (28) zal enkele dagen in coma worden gehouden. Waarschijnlijk moeten de artsen hem opereren aan zijn gezicht, waarin hij meerdere botten gebroken heeft en waaraan hij ernstige verwondingen heeft.

De achtste etappe in de Ronde van Spanje leek een rustige onderneming te worden, maar op 50 kilometer van de streep in Murcia werd het peloton opgeschrikt door een massale crash. Grootste slachtoffers van de tuimelperte waren onze landgenoot Kris Boeckmans en klassementsman Tejay van Garderen. Onze landgenoot lag een tijd lang roerloos op het asfalt en werd naar het ziekenhuis van Murcia overgebracht. Toen was hij wel al weer bij bewustzijn.

Over de kop
Volgens zijn ploegmaat Tosh van der Sande was Boeckmans "aan het drinken toen hij door een gat reed en over de kop sloeg'', zei hij op Twitter. Boeckmans lag na de val roerloos op het wegdek en werd naar het ziekenhuis gebracht. De balans is zwaar voor Boeckmans. "Hij liep een zwaar gezichtstrauma op met meerdere breuken, vermoedelijk dringt zich een heelkundige ingreep op", klinkt het in een bericht van de ploeg.

Ook Van Garderen out
Boeckmans was niet de enige die zwaar ten val kwam. Ook de Amerikaan Tejay van Garderen, de Ier Daniel Martin en de Fransman Nacer Bouhanni stapten niet meer op. Van Garderen heeft volgens zijn ploeg BMC zijn rechterschouder gebroken. De 27-jarige Amerikaan van BMC moet na zijn pijnlijke en met tranen versierde aftocht in de Tour ook vroegtijdig de Vuelta verlaten. Het is na Vincenzo Nibali al de tweede kanshebber op het podium die wegvalt en dat terwijl Chris Froome gisteren al een kleine inzinking kende.

PHOTO_NEWS