Vriendin Fanny hield het niet meer: “Elke ronde geroepen tegen gsm en computer”

Instagram/PN
Campenaerts’ wederhelft Fanny Lecluyse (27) moest de triomftocht van haar Victor vanuit Spanje volgen. Daar stoomt de topzwemster zich klaar voor haar volgende uitdagingen.

“We hadden vooraf nog drie videogesprekken en hij bleef heel cool. We hebben zelfs nog liedjes gezongen. Ik was blij dat hij er zo goed mee omging, want ik had wel veel stress, maar hij zei ‘s ochtends nog zelfzeker dat hij het ging breken en dat ik er niet mee in moest zitten. Dus ik wist dat het mentaal goed zat, dan moesten enkel nog de omstandigheden meezitten, geen materiaalpech en de juiste luchtdruk. Ik gaf hem nog mee dat hij ervan moest genieten. Hij zei dat hij dat al deed en dat hij als een koning bediend werd.”

Ik was zo gelukkig dat ik zijn droom zag uitkomen. Ik kreeg er tranen van in mijn ogen

Fanny Lecluyse

Ook bij Lecluyse speelden de emoties op. De zwemster gaf aan dat ze helemaal meeleefde met haar vriend. “Ik ben supergelukkig dat hij het voor mekaar kreeg. Ik heb zelf nog getraind tot 17u20. Ik zat nog in de auto toen hij begon en volgde het eerst op mijn gsm en daarna op mijn computer. Ik heb echt wel zitten roepen. Elke ronde: je kan het! Stressen ook. De laatste tien minuten waren het zwaarst. Mijn coach zei dat het binnen was, maar ik wou toch wachten tot hij er helemaal was. Ik was zo gelukkig dat ik zijn droom zag uitkomen. Ik kreeg er tranen van in mijn ogen. Hij verdiende het absoluut. Een dikke proficiat aan zijn hele team.”

Gezellig weekendje

Eind deze week zijn de twee weer herenigd. Het belooft een gezellig weekendje te worden. “We kijken er naar uit om samen tot rust te komen in Antwerpen. Genieten en iets lekkers eten. We gaan op hotel en uitgebreid ontbijten. Dat doen we graag. Als er pannenkoeken zijn, zal hij ze niet laten liggen en ‘s namiddags kan er wel een ijsje af na al dat strikte opletten op wat hij eet. Normaal ga ik in Romandië eens kijken. Voor mij is er eerst nog het BK, maar over drie maanden vooral het WK in Zuid-Korea.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.