Voormalig ploegmaat Contador en Nuyens sterft op nauwelijks 36-jarige leeftijd

Instagram Jonathan Cantwell
De Australiër Jonathan Cantwell is afgelopen nacht in zijn thuisland op nauwelijks 36-jarige leeftijd overleden. Dat bevestigde de Australische wielerbond. De doodsoorzaak van de voormalige wielerprof is nog onbekend. Diverse wielerprofs deelden vanochtend hun rouw op Twitter.

Cantwell reed twee seizoenen op WorldTour-niveau bij Saxo Bank (2012-2013). Daar was hij ploegmakker van onder meer Alberto Contador, Roman Kreuziger en onze landgenoot Nick Nuyens. Nuyens en Cantwell reden in 2012 samen de Ronde van Frankrijk, die hij als 137e beëindigde.

Na zijn wielercarrière, die hij in 2014 bij Drapac afsloot, legde Cantwell zich toe op duatlon en triatlon. De Australiër laat een vriendin en twee kinderen achter.
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Philippe De Naeyer

  De doodsoorzaak is nog onbekend? Jos Plessers hebben ze blijkbaar niet gebeld want die weet van op afstand reeds dat het met zijn sportwerelden te maken heeft...

 • Marco Maerten

  Jos Plessers,doodsoorzaak is nog onbekend.

 • Jurgen Hinderykx

  @ Jos Plessers, er sterven meer mensen die niet sporten dan mensen die wel sporten. niet iedereen die sterft aan longkanker is roker. Een stempel op iedereen zijn dood kleven is simpel maar niet altijd de juiste visie.

 • marc germeau

  Als je minder begaafd bent, neem je meer EPO of Testosterone, en dan krijg je de rekening. Wielrennen is een dramatisch wereld geworden en denk maar niet dat het beter is geworden sindsdien. 1999 zou ook de Tou van het nieuwe tijdperk zijn en toen won Lance A. zijn eerste... Dis sport is definitief verloren. Heel mooie fiets voor de rest

 • Tom Van de Walle

  Niets doen is alleszins niet gezonder jos!