Voor Nick Nuyens is er geen twijfel mogelijk dat Van Aert blijft waar hij zit: "Een contract is geen vodje papier"

Photo News
Een contract is heilig. En dus blijft Wout van Aert volgend jaar gewoon bij Sniper Cycling koersen. Zo zien Nick Nuyens en Chris Compagnie dat, vennoten en eigenaars van Sniper Cycling. En zo hebben ze dat gisteren tegen Wout van Aert gezegd. Ook al ziet die voor zichzelf geen toekomst meer weggelegd bij Sniper.

Wout van Aert is boos. Hij heeft geen zin om volgend jaar met een oranje shirt met een opschrift van Roompot te koersen. Roompot is de nieuwe hoofdsponsor in de ploeg. Dat is het resultaat van een fusie tussen de wielerteams van Nick Nuyens en de Nederlander Michael Zijlaard, die vorige week werd bezegeld.

Dat nieuwe team is, aldus Van Aert, onherkenbaar veranderd. Het is niet meer de ploeg waar hij in 2016 een driejarige verbintenis mee aanging. Renners, personeel, sponsors zijn nieuw. Van Aert zegt zich in deze omgeving niet goed meer te voelen en hij wil weg.

Gisteren, bij het eerste gesprek dat Van Aert met Nuyens daarover had, maakte de ploegmanager duidelijk dat het wat hem betreft niet zo ver moet komen. Sterker: niet mag komen.

"We hebben Wout duidelijk meegegeven dat wij een heel positief jaar tegemoet willen gaan. Dat wij hem zo veel mogelijk willen ondersteunen. Wat betreft zijn programma, ook wat zijn ploegmaats betreft. We hebben gezegd dat we daar nu ook de middelen toe hebben, met Roompot", zegt Nuyens.

BELGA

"Niet in de fout gegaan"

Natuurlijk heeft Nick Nuyens ook de kranten gelezen, waarin Van Aert zegt dat hij de overstap niet wil maken. Omdat Van Aert vindt dat het allemaal achter zijn rug is gebeurd. Dat hij gebruikt is in het verhaal.

Nuyens: "Er moet geen overstap gemaakt worden. Wij hebben het recht om een nieuwe hoofdsponsor te zoeken. En we moeten Wout niet op voorhand zeggen met wie we gaan spreken. Je moet niet gaan jagen met de fanfare op kop. Dat is een normaal principe in zakendoen. Na twee dagen zijn de gesprekken met Roompot toch uitgelekt. We hebben Wout onmiddellijk op de hoogte gesteld van wat er gaande was. Het is niet dat wij daar in de fout gegaan zijn."

Wout heeft in de pers veel negatiefs gezegd. is hij bijgedraaid? Dat zou ik niet zeggen. Hij heeft akte genomen van wat we gezegd hebben

En dan is er natuurlijk het contract van Van Aert, dat afloopt op 31 december 2019. Nuyens, ferm: "Een contract is geen vodje papier. Een contract brengt rechten mee, maar ook plichten. Dat is essentieel. Contracten zijn heilig."

Van Aert heeft natuurlijk een probleem, weet Nuyens. "Hij heeft in de pers veel negatiefs gezegd. Is hij bijgedraaid? Dat zou ik niet zeggen. Hij heeft akte genomen van wat we gezegd hebben."

Hoe het nu verder moet? De bal ligt in het kamp van Van Aert. Maar wat Nick Nuyens en Chris Compagnie betreft, springt die niet van boord. "We zijn ermee geëindigd dat we vinden dat Wout een contract te respecteren heeft. We gaan ervan uit dat dat ook gebeurt."

Wout van Aert wenste gisteren zelf niet te reageren.

Photo News49 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Peeters Freddy

  Andere ploegen willen meer betalen en daar knijpt het schoentje. Wout moet antwoorden met de pedalen en die kans krijgt hij volgende week als het crosseizoen begint.

 • Theo Van Hoof

  Vraag eens aan Leukermans wat hij vindt van den apotheker. Nen grotere onderkruiper kan je niet vinden. Ik heb nooit begrepen waarom WVA zich bond aan hem. Hij moet zijn reputatie gekend hebben. Hij kon ook veel betere ploegen krijgen als die van den apotheker. Den apotheker heeft WVA meer nodig dan omgekeerd. Waarom vertrekt Niels Albert plots?

 • Theo Van Hoof

  Denk dat WVA daar heel content mee zou zijn rik capelle. Zonder vergoeding buiten gezet worden. Een droom voor hem. Een nachtmerrie voor den apotheker. Zoek eens op hoe hij zijn vrouw achter gelaten heeft en hoe laag bij de grond hij ze heeft behandeld nadien. Nu gaat hij hetzelfde doen met zijn renners.

 • Theo Van Hoof

  Veel verstand zit er ook niet in he Peeters Freddy. VoDje papier. Het zijn vodden en geen votten. Probleem van de apotheker is dat hij roompot zaken beloofd heeft die hij niet kan nakomen zonder WVA. Oa het geld van Crelan. Versele trekt hier duidelijk de kaart WVA. Crelan heeft over de grens niks te zoeken.

 • rik cappelle

  Een contract dient ten allen tijde gerespecteerd te worden en bij niet naleving kan er altijd ontslag volgen zonder vergoeding.