Viviani mag in Ronde van Zwitserland eindelijk nog eens victorie kraaien

AP
Elia Viviani heeft de vierde etappe van de Ronde van Zwitserland gewonnen. Voor de Italiaan van Deceuninck-Quick.Step was het zijn eerste zege sinds 15 maart. Michael Matthews en Peter Sagan werden respectievelijk tweede en derde. Daarnaast gaf Geraint Thomas op na een zware val. 

De vierde rit in de Ronde van Zwitserland voerde het peloton van Murten naar Arlesheim. Een heuvelachtige tocht, maar de sprinters waren toch andermaal aan zet. Uiteindelijk sprintte Viviani de frustraties van zich af. De Italiaanse kampioen mocht voor het eerst zegevieren sinds de derde etappe in Tirreno-Adriatico.

Michael Matthews en de Slovaakse kampioen Peter Sagan, die zijn leidersplaats verstevigde, maakten de top drie compleet. Matteo Trentin sprintte naar de vierde plaats, Jasper Stuyven werd beste Belg met een vijfde plaats. Met Sep Vanmarcke (6de) en Stan Dewulf (9de) finishten er nog twee Belgen in de top tien. 

De etappe werd ontsierd door een zware valpartij, waarbij de Welshman Geraint Thomas betrokken was. De Tourwinnaar van vorig jaar gaf op en werd overgebracht naar het ziekenhuis. 

Viviani: “Dit toont dat mijn conditie weer in de lift zit”

“Gisteren hadden we het al goed gepland, maar op zo’n aankomst was Sagan moeilijk te kloppen. Vandaag wisten we dat het sleutelmoment op het klimmetje vooraf zou vallen, niet in de sprint zelf”, aldus Viviani na afloop. “Toen ik de helling overkwam, had ik dan ook vermoeide benen. Ik dacht gewoon nog: ‘Als ik het bord met 200m op zie, dan doe ik gewoon de beste sprint die ik nog in me heb.’ De ploeg heeft geweldig werk verricht. Ik kreeg een perfecte lead-out en ben trots op mijn team”, vertelde Viviani.

Dat de zege belangrijk was, vertelde Viviani ook. De Italiaan stond droog sinds de Tirreno-Adriatico. “Het is lang geleden dat ik won. Dit betekent dus wel wat met nog een paar weken te gaan voor de Tour. Dit is ook mijn eerste ritoverwinning in de Ronde van Zwitserland. Daar ben ik op zich ook al blij mee. Het toont dat mijn conditie weer in de lift zit op weg naar het belangrijke doel van mijn seizoen.”

 Geraint Thomas.
rv Geraint Thomas.
Photo News
Photo News1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • patrick isenborghs

    hou hem maar in de gaten in de tour