Vincenzo Nibali ging voor ritwinst, maar troost zich met leiderstrui

TDW
Vincenzo Nibali (Astana) viseerde de dagwinst, niet zozeer de gele trui, toen hij op zo'n 100 kilometer voor de finish in Villard-de-Lans op avontuur trok. "Ik had graag gewonnen", sprak de 30-jarige Italiaan na afloop, "maar goed, deze prestatie geeft me ook vertrouwen."

Nibali zakte gisteren nog door het ijs toen Team Sky het tempo de hoogte in joeg op de slotklim naar Pra-Loup. "Ook toen voelde ik me nochtans goed. Het hoofd wilde wel mee, maar de benen blijkbaar niet. Misschien had ik toch wat last van allergieën, een probleem waar ik vandaag door de regen niet mee te kampen had. Ik wilde mijn tegenvallende prestatie rechtzetten en dat is gelukt. Het is geleden van bij de jeugdcategorieën dat ik deel uitmaakte van zo'n lange vlucht. Ik had nood aan vertrouwen, moest weten of het harde werk in Tenerife vruchten had afgeworpen. Ik rijd wel vaker goed in zo'n hels weer, maar evident is het niet. Je moet echt wel over een goede conditie beschikken en je mag vooral niet vergeten om genoeg te blijven eten."

Niet makkelijk
Nibali is nu de nieuwe leider in de Dauphiné. Hij telt 29 seconden voorsprong op Costa en 30 op Valverde en maakt kans om de eerste Italiaan te worden op de erelijst. "Het zou speciaal zijn, maar makkelijk wordt het niet. Er wachten nog twee zware etappes en de concurrentie is niet mals. Ik ga het dag per dag bekijken." .

AFP
PHOTO_NEWS
TDW
TDW
AFP