Vier Belgische teams in Ronde van Luxemburg

PHOTO_NEWS
Met Lotto-Soudal, Wanty-Groupe Gobert, Topsport Vlaanderen-Baloise en Wallonie-Bruxelles komen vier Belgische teams woensdag aan de start van de 75ste Ronde van Luxemburg (2.BC).

Er wordt woensdag afgetrapt om 19 uur met een proloog over 2,6 km in het stadscentrum van de hoofdstad van Luxemburg. Daags nadien gaat het van daaruit naar Clemency. Met zijn 212,6 km is dit meteen de langste etappe van deze vijfdaagse rittenkoers. In deze eerste rit in lijn zitten zes hellingen verweven waaronder de Mur de Wormeldange, na 94 km koers, en de Col de L'Europe, na 158 km.

Vrijdag trekken de renners vanuit Ell naar Walferdange. In die etappe steken negen hellingen met de Direndall op 11 km van de finish. In Diekirch ligt de ontknoping van de zaterdagetappe, die op gang geschoten wordt in Eschweiler. Opnieuw een pittige rit met ditmaal acht hellingen waaronder de Um Knupp die een gemiddeld stijgingspercentage heeft van 9,07 procent.

De Ronde van Luxemburg wordt traditioneel afgesloten in de straten van de hoofdstad met vijf plaatselijke ronden van elk 6,7 km. Meteen kennen we dan de opvolger van de Deen Matti Breschel. De laatste Belgische eindzege dateert al van 2004 toen Maxime Monfort er de sterkste was.

Rittenschema:
Woensdag 3/6: Luxemburg (proloog over 2,6 km)
Donderdag 4/6: Luxemburg-Clemency (212,6 km)
Vrijdag 5/6: Ell-Walferdange (186,3 km)
Zaterdag 6/6: Eschweiler-Diekirch (161,3 km)
Zondag 7/6: Mersch-Luxemburg (156 km)

Deelnemende ploegen:
Lotto-Soudal, Bretagne-Séché Environnement, Cult Energy, Giant-Alpecin, Wanty-Groupe Gobert, Colombia, Cofidis, Topsport Vlaanderen-Baloise, Wallonie-Bruxelles, Europcar, Roompot-Oranje Peloton, Leopard DT, MTN-Qhubeka, UnitedHealthcare, Differdange-Losch