VIDEO. Wagen van andere ploeg maait renner erg ongelukkig onderuit: “Schade had véél erger kunnen zijn”

Jose Carlos Nunez werd omver gemaaid door een volgwagen van een ander team.
rv Jose Carlos Nunez werd omver gemaaid door een volgwagen van een ander team.

Tijdens een koers in Engeland (de Rutland-Melton International Cicle Classic, red.) is een deelnemer op een wel erg ongelukkige manier tegen de vlakte gegaan. De Spanjaard Jose Carlos Nunez, een pion van Guerciotti Kiwi Atlantico, werd tijdens de tocht - die flink wat onverharde- en kasseistroken bevatte - onderuit gemaaid door een auto van een ander team. Het zou om de wagen van de Active Edge-ploeg gaan. 

Op het moment van de aanrijding probeerde de Spanjaard opnieuw aansluiting te maken, nadat hij lek was gereden. Op de smalle Britse wegen was er weinig plaats voor de ploegwagens om de renner voorbij te steken. Wanneer ze bij Active Edge toch een poging waagden, liep het mis. “Ik weet niet wat er exact gebeurd is en of de bestuurder van de wagen me gezien heeft”, reageerde Carlos Nunez inmiddels. De Spanjaard moest opgeven, maar als bij wonder liep hij geen breuken op. Het bleef bij enkele kneuzingen, schaaf- en brandwonden. “De schade had véél erger kunnen zijn en ik heb nu wel een leven minder over, denk ik.”

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Een foto die is geplaatst door null (@guerciotti_kiwiatlantico) op
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Jan Van Rompaey

    Houdt de moto's en de auto's achter de renners. Dan ademen ze zuivere lucht in, in de plaats van uitlaatgassen. En dan zien we terug een echte koers.

  • guy goethals

    Als je een renner voorbijsteekt in de koers moet je een geluidssignaal geven. Dat hoor ik hier duidelijk niet.

  • Benny Vlayen

    Sportbestuurders zijn de cowboys van de koers. Nemen veel onnodige en onverantwoorde risico's .