VIDEO: Van Avermaet op zoek naar ritwinst in Oman: "Begrijp niet dat Sagan het openingsweekend links laat liggen"

Photo News
Greg Van Avermaet start al voor de achtste keer in de Ronde van Oman. "Ik wil hier graag een rit winnen", klinkt het voorafgaand aan de rittenkoers door het Midden-Oosten. "Maar op één of andere manier is het me hier nog nooit gelukt."

Drie kansen ziet Van Avermaet in deze rittenkoers. "Ze hebben de voorbije jaren wat gesleuteld aan het parcours", opende hij. "Het ene jaar was al wat beter dan het andere, maar nu zie ik toch drie ritten waar ik iets moet kunnen realiseren. Ik haalde hier al een paar keer een ereplaats, maar die ritzege viel nog niet uit de bus. Ik hoop dat ik nu meer geluk heb. Het is soms ook moeilijk in te schatten. In 2015 was het niet echt een parcours voor mij, vorig jaar was ik nog volop in opbouw na mijn blessure en kwam ik nog wat te kort. Nu had ik al een goed gevoel in de Ronde van Valencia."

Photo News

Al blijft Oman natuurlijk vooral een voorbereidingskoers voor de olympisch kampioen. "De voorjaarsklassiekers zijn het grote doel", vervolgde hij. "Meestal heb ik Oman ook nog wel nodig om goed te zijn in dat voorjaar en na sommige ritten malen we met de ploeg dan ook nog enkele kilometers. Als je dan huiswaarts keert met 1100 à 1200 km in de benen heb je goed gewerkt (lacht). Natuurlijk, een zege is altijd fijn, maar ik heb nu al twee keer na Oman de Omloop gewonnen, dus dan heb je ook een vroege zege te pakken en dat geeft dan wel vertrouwen."

Photo News

Alexander Kristoff, Peter Sagan en John Degenkolb zijn er niet bij in het openingsweekend. "Dat is ergens wel jammer. Ik begrijp dat ook niet zo goed als klassiek coureur. Het is niet dat er zoveel kansen zijn in het voorjaar op een grote zege en daar hoort volgens mij de Omloop wel bij. Als je dan niet van de partij bent, dan mis je al een kans."

Van l naar r: Niki Terpstra (Quick-Step Floors), Greg Van Avermaet, de Kazak Alexey Lutsenko (Astana) en Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida) en de Portugees Rui Costa (UAE Team Emirates).
BELGA Van l naar r: Niki Terpstra (Quick-Step Floors), Greg Van Avermaet, de Kazak Alexey Lutsenko (Astana) en Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida) en de Portugees Rui Costa (UAE Team Emirates).5 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Benoni Roosen

  Greg mag blij zijn dat Sagan niet komt!

 • Antoine Van De Velde

  De twee voorgaande jaren was Peter Sagan wel aan de start van de omloop en ook als wereldkampioen. Maar telkens was er eentje die nog sneller de Emiel Claus laan naar boven reed.

 • Roger Coremans

  Als er meer geld op tafel zal Sagan wel komen

 • sammy borgoo

  Greg , u wordt betaald om te starten in het openingsweekend. Peter Sagan wil dat ook, maar dan correct als drievoudig wereldkampioen. En dat kunnen ze jammer genoeg niet betalen !!

 • nand nuyts

  Greg Van Avermaet u heeft wel één heel groot gedacht van uzelf.