VIDEO. Renners knallen vol op wagen wedstrijddirecteur bij start Kuurne-Brussel-Kuurne voor junioren: “Menselijke fout”

De junioreneditie van Kuurne-Brussel-Kuurne is op een (stevige) valse noot gestart. Op beelden die het Streetjump-Forte Development Team deelde op Facebook is te zien hoe de wagen van de koersdirecteur plots vol in de remmen ging. De renners die achter de auto reden, konden het vehikel niet meer ontwijken. Het resultaat was een massale val en dus een start in mineur. Casper van Uden won de wedstrijd uiteindelijk en werd zo de opvolger van ene Remco Evenepoel.

Maarten Clochet, de wedstrijddirecteur van de juniorenwedstrijd, lichtte het incident inmiddels toe. “Het gaat om een menselijke fout die zich voordeed in de wagen van de koersdirectie. De chauffeur van dienst is al ettelijke jaren van dienst maar nu liep er iets mis met de automatische versnellingsbak van de wagen waardoor die tot stilstand kwam. Ik hield mijn hart vast. Ik dacht dat de koers voorbij was maar gelukkig liep geen enkele van de betrokken renners een ernstige blessure op. Alles liep goed af, waarna de koers met 21 minuten vertraging kon vertrekken.” 

rv9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • paul koudijs

  Inderdaad: hoe stom kan je zijn? Treurige inleiding voor ongetwijfeld weer een seizoen met incompetente motards en chauffeurs die het leven van renners op het spel zetten en de koers beinvloeden.

 • BERT VAN ELST

  afstand houden... hoe stom kan je zijn

 • omer de peuter

  En dan moeten de motormannen een proef gaan afleggen om te mogen meerijden, aan deze chauffeur scheelt toch duidelijk iets??

 • Walter Van Asbroeck

  Sinds wanneer is een probleem met de automatische versnellingsbak een menselijke fout ? Geef gewoon toe dat de chauffeur iets verkeerd deed , de versnellingsbak heeft daar niets mee te maken.

 • Jacky Coolman

  Dat is met een automatische versnelling willen schakelen en met de linker voet op de rem komen te staan. Soms huppel je door maar je kan ook direct stilstaan.