VIDEO. Onze man in Argentinië zocht Peter Sagan op na zijn compliment aan Remco Evenepoel: “Benieuwd hoe hij het als prof gaat doen”

Onze man bij Peter Sagan in Argentinië.
RV Onze man bij Peter Sagan in Argentinië.
Zijn allereerste wedstrijd als wielerprof gaat Remco Evenepoel goed af. De 19-jarige wereldkampioen bij de junioren kreeg tijdens de eerste rit in de Ronde van San Juan zelfs complimenten van Peter Sagan. Onze man in Argentinië zocht de Slovaak op om het even over de jongste renner van het peloton te hebben. 
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Leuk moment voor Remco Evenepoel gisteren in de Ronde van San Juan. De jongeling van Deceuninck-Quick Step wist zich in zijn eerste koers als wielerprof uitstekend te handgaven in het peloton. Het kwam de dubbele wereldkampioen bij de junioren zelfs op een compliment van Peter Sagan te staan. De Slovaak vertelde Evenepoel dat hij goed zijn mannetje stond. Reden te meer voor onze man in Argentinië om Sagan met die actie te confronteren.

“Waarvoor dat compliment aan Evenepoel was? Geen idee...”, fietst Sagan zich aanvankelijk weer in zijn typische stijl rond de vraag. “Remco is een groot talent. Ik ben benieuwd hoe hij het zal doen als prof. Van het juniorenpeloton naar hier is een grote stap. We zullen wel zien hoe hij zich ontwikkelt.”

Sagan herinnert zich zelf ook nog zijn eerste wedstrijd als prof in 2010 op 19-jarige leeftijd. “Dat was in Adelaide. Een criterium net voor de Tour Down Under. Ik zat er in de ontsnapping met Lance Armstrong. Dat was voor mij ook een heel groot moment.”

Evenepoel naast Sagan bij zijn debuut in San Juan.
RV Evenepoel naast Sagan bij zijn debuut in San Juan.
Peter Sagan.
Photo News Peter Sagan.
Peter Sagan.
Photo News Peter Sagan.6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Olivier Stubbe

  Eddy Merckx zat zelf onder de doping, dus Remco moet zeker geen tweede Eddy zijn...Merckx is geen referentie...

 • gert meeuwssen

  Geniet nu van deze kerel en laat merckx hier buiten, dien rijdt niet meer mee hoor.

 • Jan Van den Bergh

  Ten tijde van Merckx reden er maar 200 profs in het peloton . Onvergelijkbaar met nu , Merckx zou er nu bijlange niet aan te pas gekomen hebben in de grote rondes . Te zwaar om met de klimmers van nu mee te kunnen . Evenepoel zal veel sterker moeten zijn dan Merckx om klassiekers of een ronde te kunnen winnen . Maar ik denk dat hij dat ook is ...

 • Larry Larry Moens

  Inderdaad Guido, laten we hopen dat doping is nu voor goed weg blijft uit deze mooie sport!

 • eric debanne

  Hij wordt misschien een grote coureur maar nooit een " Merckx " Dit komt nooit meer hij was en blijft de beste renner aller tijden ...!