VIDEO. Oliver Naesen beste Belg in Sanremo sinds Tom Boonen: “Ik moet heel fier zijn op deze tweede plaats”

AFP
Net niet voor Oliver Naesen in Milaan-Sanremo. Onze landgenoot strandde op een knappe tweede plaats in het wiel van winnaar Julian Alaphilippe. Naesen reed een attente wedstrijd en kon zich vinden in de uitslag.

“Dit is ongelofelijk voor mij”, vertelde Naesen in een eerste reactie. “Mijn eerste podium in een monument. Ik was al met vertrouwen naar deze wedstrijd gekomen. Ik dacht aan een top tien, het podium verwachtte ik niet. Julian Alaphilippe was de rechtvaardige winnaar. Hij was ‘untouchable’ en de sterkste op de Poggio. Hij wint hier ook de sprint door van ver aan te zetten tegen toch wel niet de minsten. Sagan, Trentin, Kwiatkowski. Alaphilippe verdiende de zege en was vandaag gewoon de beste.”

Bij VTM-journalist Jan Suyckens ging Naesen na de wedstrijd noge ven verder. “De tweede plaats is altijd een beetje ontnuchterend, maar het is iets waar ik heel fier op moet zijn. Ik wou vandaag niet gewoon volgen, maar aanvallen en zelf de koers proberen te winnen.”

Onze landgenoot kwam in de sprint tot op het wiel van Julian Alaphilippe, maar er over komen, lukte niet meer. “Ik wist dat ik hem moest volgen. Vorige week won hij een massasprint in de Tirreno. Het ging supersnel in de laatste 500 meter. Iedereen zat een beetje op zijn tandvlees. Ik ook. Van Sagan had ik het idee dat zijn sprint al gereden was. Hij had in de laatste kilometers echt al veel werk opgeknapt.” 

Naesen probeerde het ook even zelf net na de Poggio. “Het ging niet echt hard, dus ik probeerde. Je weet nooit dat ze je in anonimiteit laten rijden. Er komt nu een mooie periode aan voor mij. Tot en met de Amstel. Ik hoop zoveel mogelijk podiua of misschien zelfs een overwinning te behalen. Als ik mag kiezen? Die luxe heb ik niet. Ik moet alles pakken wat ik kan.” 

Photo News
AFP
Photo News7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Philomena Vanderweyen

  Dikke proficiat Ollie,heb de longen uit mijn lijf geschreeuwd,helaas.....

 • Geert Volckaerts

  Prima koers Olivier

 • Guy Miserez

  Bravo aan de Wout, de max .

 • Johan LAUNDERS

  meeste respect voor Wout!

 • Patrick Van Hove

  Topprestatie ! Doch een overwinning zou nog zoeter smaken⁉️ Hij verdient het wel eens ...