VIDEO. Lambrecht klaar voor LBL: “Blijven bijten, tot en met de Roche-aux-Faucons”

Photo News
Veel belangstelling voor Bjorg Lambrecht op de verkenning van Luik-Bastenaken-Luik. De 22-jarige revelatie bij Lotto Soudal kreeg vooraf even bezoek van werelduurrecordhouder Victor Campenaerts.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

5de in de Brabantse Pijl, 6de in de Amstel Gold Race en woensdag nog 4de in de Waalse Pijl. Resultaten om in je tweede jaar mee thuis te komen. Bjorg Lambrecht is de openbaring van de heuvelklassiekers en dat weten ze bij Lotto Soudal. Onze jonge landgenoot is dit weekend naast Tim Wellens en Jelle Vanendert de derde speerpunt van de ploeg. Lambrecht trok vandaag met zijn ploegmaats op verkenning voor La Doyenne. VTM-journalist Merijn Casteleyn was erbij. 

“Mijn voorjaar is al geslaagd. Misschien zelfs mijn volledige jaar door wat er gebeurd is in de laatste drie koersen. Ik ben heel content met mijn conditie. De resultaten brengen wat extra aandacht met zich mee, maar dat neem ik er zeker graag bij”, aldus Lambrecht voor de camera. De tweedejaarsprof werd tijdens het interview even verrast door Victor Campenaerts. De kersverse werelduurrecordhouder was in de Ardennen om te trainen en stopte even om zijn ploegmaats dag te zeggen. 

Maar wat verwacht Lambrecht zelf van LBL? “Het wordt een andere koers dan de vorige drie. Met die aankomst in het centrum van Luik wordt het zelfs helemaal anders. Mijn conditie geeft me vertrouwen om weer iets moois te laten zien. In principe kan ik mijn sprint afwachten. Het wordt voor mij een kwestie van overleven en blijven bijten. Tot en met de Roche-aux-Faucons.”

BELGA
Photo News
Photo NewsReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.