VIDEO. Het grote gelijk van mevrouw Fuglsang: “Vanaf nu luister ik altijd naar haar”

Fuglsang met z’n vrouw.
BELGA Fuglsang met z’n vrouw.
Derde in de Amstel Gold Race, tweede in de Waalse pijl, eerste in Luik-Bastenaken-Luik. Jakob Fuglsang heeft z’n grote vis dan toch beet. En dat had z’n vrouw voorspeld... (lacht) “Vanaf nu luister ik altijd naar haar.” 

“Mijn vrouw had het inderdaad juist met haar 3-2-1-voorspelling (mevrouw Fuglsang had na de Amstel voorspeld dat Jakob een keer derde, een keer tweede en een keer eerste zou finishen, red.). Vanaf nu luister ik altijd naar haar”, vertelde de Deen van Astana meteen na z’n overwinning. 

“Het team leidde me naar een perfecte positie voor aanvang van de Roche-aux-Faucons. Mijn ploegmakkers zaten tijdens de race zowat overal, maar op het cruciale moment waren ze attent. De versnelling van Woods was ideaal voor mij om mee te glippen. Maar ik wist dat mijn finish op de top lag. Ik kon niet wachten en moest demarreren. Dat deed ik en ik zag Woods kraken en ook Formolo liet nadien wat meters. Toen wist ik: dit is het. Nu moet ik alles geven, doodgaan. Uiteindelijk is dit gevoel geweldig. Dit is een monument. Om het als favoriet af te maken, amazing. Dit was mijn laatste krachtinspanning, nu kan ik een kleine pauze inlassen.” 

BELGA
BELGA
BELGA
Photo News
BELGA1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • jan wuyts

    proficiat ! dat is nog veel beter dan een veredelde kermiskoers winnen !!!