VIDEO. Fuglsang ontsnapt in slotkilometers aan dramatische valpartij dankzij pijlsnelle reflex: “Scary moment”

Fuglsang hield zijn fiets nog net recht in de afdaling naar Luik.
PN/RV Fuglsang hield zijn fiets nog net recht in de afdaling naar Luik.
Jakob Fuglsang heeft Luik-Bastenaken-Luik gewonnen, maar het scheelde geen haar of het was een veel dramatischer ontknoping geworden. De Deen ontsnapte in de slotkilometers aan een zware valpartij in de afdaling van de Roche-aux-Faucons.

Impressionant was het, hoe Jakob Fuglsang alles en iedereen uit het wiel kletste op de Roche-aux-Faucons. De Deen was op de laatste van in totaal elf hellingen de beste van het pak. Vanop de top had Fuglsang zo goed als gewonnen spel. Met nog een afdaling van dik tien kilometer kon het enkel nog door een valpartij mislopen.

En zo ging het maar net niet. De zon kon nog niet alle natte plekken op het asfalt drogen en dat zorgde voor een fameuze slipper bij Fuglsang op een vijftal kilometer van de aankomst. De Deen hield zijn fiets aan hoge snelheid nipt recht en kon zij een dramatische valpartij vermijden. “Een scary moment”, gaf de ex-mountainbiker achteraf toe. “Ik kreeg in elk geval nog een stevig adrenalineshot voor de laatste kilometers.”

BELGA
Photo News
Photo News
Photo News2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jan Van Den Bergh

    De ene week te traag , de volgende week bijna te snel ...

  • patrick isenborghs

    verdiende winnaar !