Victor Campenaerts: Lotto is het plan A, Ineos het plan B

Victor Campenaerts bij de Grand Départ het voorbije weekend in Brussel.
Joel Hoylaerts / Photo News Victor Campenaerts bij de Grand Départ het voorbije weekend in Brussel.
Omdat het hem allemaal te veel werd, heeft Victor Campenaerts (27) sinds vorige week een nieuwe manager. Zijn naam is Jef Van den Bosch. Hij moet de werelduurrecordhouder snel aan een nieuwe ploeg helpen, liefst voor het einde van de Tour de France.

Voor Campenaerts staat de deur naar Lotto  nog open. “Het lijkt een beetje alsof ik de ezelsstamp heb gekregen bij Lotto. Het nieuws kwam hard aan. Maar ik begrijp dat ze financieel gelimiteerd zijn. Tiesj Benoot moest worden vervangen. Voor een renner van zijn kaliber heb je geld nodig. Ik verwijt niemand iets en ik voel geen rancune. Ik moet het objectief bekijken. Het gaat er voor een ploeg niet om dat ik een goede tijdrijder ben, of dat ik lief en sympathiek ben. Lotto wil op alle vlakken scoren. Ze zetten nu alles op Gilbert. Ik ben een fan van Gilbert. Hij zal uiteraard veel geld kosten. Maar ze gaan er ongelooflijke publiciteit mee scoren. Zelfs al wint hij de komende drie jaar niks meer.” Voor Lotto liggen de financiële eisen van Campenaerts te hoog. Toch is de renner niet van plan die naar beneden te herzien. “Ik hoop nog altijd dat ze een nieuwe, bijkomende sponsor vinden”, zegt hij.

Als Lotto afhaakt, komt hij bij plan B uit: de ploeg met de beste wetenschappelijke begeleiding. “Aan welke ploeg ik denk, daar moet ik geen tekening bij maken.” Campenaerts zegt het niet, maar hij bedoelt Ineos. “Daar zal ik niet zoveel vrijheid genieten als bij Lotto. Ik zal het merendeel van het jaar op kop moeten rijden. Maar soms moet je ook gewoon water bij de wijn doen.”
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • patrick roels

    ga onmiddelijk voor plan B

  • Tim De Duwer

    Tuurlijk Victor bij de beste ploeg ter wereld en ooit!? Tekend gewoon bij Lotto bij of bij ccc.

  • eric maier

    Campenaerts kan ook niet meer dan dat en een tijdrit af en toe goed rijden. Duidelijk dat hij zichzelf overschat en denkt en een veelwinnaar te zijn, terwijl hij gezien zijn uitslagen sinds zijn profbestaan een erg middelmatig renner is. ALS Ineos al interesse zou hebben, wat ik op dit moment sterk betwijfel, zal hij in dienst moeten rijden volgens zijn capaciteiten. Eerlijk, Ineos kan wel heel andere renners aankopen voor minder geld die beter reden dan Campenbaerts. Dat is gewoon realiteit.