Vermoeide Raymond Poulidor overgebracht naar ziekenhuis

Januari 2016: Poulidor innig met zijn kleinzoon Mathieu Van Der Poel op het podium in Frankrijk.
BELGA Januari 2016: Poulidor innig met zijn kleinzoon Mathieu Van Der Poel op het podium in Frankrijk.
De Franse wielerlegende Raymond Poulidor is op 83-jarige leeftijd overgebracht naar het ziekenhuis van het Franse Saint-Léonard-de-Noblat, omwille van “grote vermoeidheid”. Dat heeft zijn vrouw laten weten.

“Raymond is heel vermoeid sinds de laatste Tour de France”, legde zijn echtgenote Gisèle Poulidor uit aan AFP. Meer details over de staat van zijn gezondheid zijn er niet.

De grootvader van Mathieu van der Poel, bijgenaamd ‘Eeuwige Tweede’, stond acht keer op het podium van de Ronde van Frankrijk, maar hij slaagde er nooit in de Tour te winnen.

Poulidor, die als wielrenner enorm populair was, werd geboren in Masbaraud-Mérignat. Hij verblijft nu zo’n dertig kilometer verderop in Saint-Léonard-de-Noblat, waar de Tour in 2016 passeerde. 

De voorbije zomer met felicitaties voor Wout van Aert nadat die met Jumbo-Visma de ploegentijdrit in de Tour won.
BELGA De voorbije zomer met felicitaties voor Wout van Aert nadat die met Jumbo-Visma de ploegentijdrit in de Tour won.15 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • marino vandevijvere

  Liebe Raymond,Veel sterkte en ik hoop je vlug terug te zien.Laat je goed verwennen.

 • Maria Hendrickx

  Laat je maar goed verwennen en rust goed uit. En erna hopelijk nog vele jaren genieten van al de mooie mensen in je leven. Veel beterschap !

 • Dirk Van der Weeën

  Mooie foto.

 • Jan Timmermans

  Heel veel beterschap Poupou.

 • eric debanne

  Veel respect voor deze grote renner Beterschap voor deze fijne mens !