Exclusief voor abonnees

Verbroedering tussen De Gendt en Van Impe na ruzietje over bollentrui: “Ik had een kater toen” - “En mijn ‘zielig’ kwam niet goed over”

De Gendt en Van Impe.
Photo News De Gendt en Van Impe.
Een ‘verzoenings­interview’ klinkt te melig, “en zo erg was onze ruzie ook weer niet”, zeggen ­Thomas De Gendt (32) en Lucien Van Impe (72). In september gingen de twee verbaal in de clinch nadat de oude berg­koning wat minnetjes had gedaan over de ­nieuwe, maar vandaag blijken ze ­verbazend goed overeen te komen. De Gendt heeft zelfs ­cadeautjes mee.

Grappig: Thomas De Gendt heeft een ­kleine frigobox in de hand als hij de ­Holiday Inn Express in Gent binnenstapt. Eerst haalt hij een blauwe bollentrui uit de Vuelta boven — een cadeautje voor de zoon van Van Impe, die verzamelaar is — daarna ­volgen twee flesjes Karmeliet. “Voor ­Lucien en mij. Ik hoop dat hij het lekker vindt.”

Van Impe komt twee minuten later binnengewandeld. Hij drinkt zelden bier, zegt hij, maar hij knikt goed­keurend terwijl hij van zijn glas nipt. “Dit is lekker. Veel beter dan de Duvel die Thomas me de vorige keer liet proeven.”

Je hebt 12% van dit artikel gelezen

Lees je graag alle artikels op HLN?

Krijg nu 1 maand onbeperkt en gratis toegang tot alle artikels.

Ik wil toegang
Digitaal abonnement HLNDigitaal abonnement HLN1ste maandgratis

Stop of pauzeer wanneer je wil

  • Onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Iedere week gratis tickets en straffe kortingen2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • eric maier

    De Lucien is een speciale, kheb er ooit mee in Spanje gezeten. Lacht graag enz, maar als hij serieus is kan hij soms zich daar zo druk over maken dat hij boos word en weleens een missertje uitspreekt. En word ook niet graag gestoord bij zijn hobby - vissen.Ik denk dat Van Impe wel inziet dat De gendt een heel ander soort klimmer is. Lucien was de man van de souplesse en de versnellingen, de typische klimmer. Thomas is de man van vooral de kracht gekoppeld aan behoorlijk klimtalent.

  • Johan Vervaeck

    2 grote kampioenen, zeker weten, op alle vlak!