Ga naar de mobiele website
^ Top

Zwitserse veldrijder Julien Taramarcaz beëindigt carrière

Taramarcaz, hier op een archiefbeeld in het shirt van BMC.
PHOTOPRESS.BE Taramarcaz, hier op een archiefbeeld in het shirt van BMC.
De Zwitserse veldrijder Julien Taramarcaz beëindigt zondag op 29-jarige leeftijd zijn veldritcarrière. De Internationale Sluitingsprijs in Oostmalle wordt zijn laatste wedstrijd.

"Het is een moeilijke, maar een weloverwogen beslissing", zegt Taramarcaz op de website van zijn team ERA-Circus. "Ik hou van het veldrijden, maar ik heb sportief een heel moeilijk jaar achter de rug en dat maakt het financieel ook moeilijker. Ik heb ook een gezin waar ik voor leef en op een bepaald moment moet je een keuze maken. Mijn leven als renner zeg ik vaarwel, maar het veldrijden en de mensen waar ik de voorbije jaren mee samenwerkte niet. Ik ben iedereen heel dankbaar."

Taramarcaz behaalde zes Zwitserse veldrittitels, vier bij de elite en twee bij de jeugd. In 2004 veroverde hij de Europese titel bij de junioren en ook op de weg wist Taramarcaz een Zwitserse juniorentitel te behalen. Dit seizoen won hij in eigen land twee wedstrijden: in Sion en de nationale titelstrijd in Dielsdorf.
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


Heb je even?

Sluiten

Wij zijn erg benieuwd naar je eerste indruk van de nieuwe HLN website. Heb je een minuutje tijd om enkele vragen te beantwoorden?

Meld een bug