Exclusief voor abonnees

Zijn coaches geloven niet in vierde WK-zege Van Aert, die 7 kilogram bijkwam: “Het is een onmogelijke opdracht”

Wout van Aert op weg naar de kapper voor een WK-snit, zo deelde hij gisteren met zijn volgers op Instagram.
Tom Thys Wout van Aert op weg naar de kapper voor een WK-snit, zo deelde hij gisteren met zijn volgers op Instagram.
De contractbreuk van Wout van Aert met de ploeg van Nick Nuyens heeft er flink in gehakt. Daar zijn physical coach Marc Lamberts en mental coach Rudy Heylen het over eens. Als Van Aert een mindere winter achter de rug heeft, als hij komende zondag geen favoriet is om zichzelf op te volgen als wereldkampioen veldrijden, dan moet de oorzaak niet ver worden gezocht.

Je hebt 9% van dit artikel gelezen
42 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • patrick isenborghs

  Gino Denil zevert toch niet jongen , het is al veel langer dan dit sezioen dat den hollander beter is , hoeveel crossen heeft VA vorig sezioen gewonnen ? dacht een stuk of 9 en de meetste waren in het begin daar den hollander nog aan het revalideren was van knieoperaties

 • johan Maddens

  Toch nog een paar hoopgevende reacties hieronder . Verleden jaar heeft Wout een meer dan behoorlijk voorseizoen betwist op de weg voor zijn debuut , en zo voeling gekregen dat hij het zal aankunnen in de klassiekers . En door zijn snelle spurt zie ik hem veel wedstrijden winnen , veel meer dan Stybar en Boom . Succes Wout. We duimen alvast !

 • Gino Denil

  Een WK van anderhalf land met drie kanshebbers op de titel. Als je het al een keer of drie gewonnen hebt ontstaat de goesting om het ook eens in een wegwedstrijd tegen de rest van de wielerwereld op te nemen. Wout is Mathieu daar wat in voor. Maar die komt ook nog wel tot die vaststelling.

 • eric maier

  Wout traint en eet anders om een beter wegrenner te worden en te consolideren in het voorjaar. De keuze van trainingen door Lamberts opgelegd staan in contrast met de gebruikelijke veldrittrainingen, een combo van deze trainingen laat hoe dan ook sporen na. Idem Boom en Stybar verging hetzelfde lot. plaats 2 a 3 zal zijn plaats zijn, iets wat hij al vaak consolideerde in alle voorbije crossen. Het is een WK van 3 renners, zoals het een seizoen was van vooral 3 renners.

 • Gino Denil

  Het blijven domme vergelijkingen. In een seizoen waarin Van Aert zonder ploeg viel, met een rechtszaak geconfronteerd wordt die hem een aardige duit kan kosten, waarin hij zijn focus verlegt naar het wegrennen en het veldritseizoen meer gebruikt als voorbereiding op de klassiekers. Als je in het voorjaar wil blinken dan moet je in de winter niet op je scherpst staan.