Zieke Sven Nys geeft forfait: "Heb ellendige nacht achter de rug"

PHOTO_NEWS
Sven Nys (Crelan-AA Drinks) verschijnt deze namiddag niet aan de start van het EK veldrijden in het Nederlandse Huijbergen. Nys is ziek. "Na een ellendige nacht ga ik vandaag niet starten in het EK", schreef hij vanochtend op zijn Twitter-account.

Ploegleider Jan Verstraeten gaf in een reactie meer uitleg bij het late forfait van Nys. "Sven is vannacht ziek geworden, hij heeft overgegeven en had ook darmklachten", aldus Verstraeten. "Wellicht heeft hij gisteren iets verkeerds gegeten en is hem dat slecht bekomen. Vanochtend ging het al wat beter met hem, maar we willen geen risico nemen. Vanmiddag wordt hij verder onderzocht om zeker te zijn dat er niets méér aan de hand is, een bacteriële infectie of iets dergelijks. Daarna zal Sven wat fietsen en beslissen we of hij zondag aan de start komt in Ruddervoorde. Het is jammer dat hij niet kan deelnemen aan het EK, maar we doen dit uit voorzorg."

In Huijbergen wordt deze namiddag voor het eerst een EK veldrijden bij de elite gereden. Nys is samen met Mathieu van der Poel ambassadeur van het EK en droomde er van een podiumplaats. De 'Kannibaal van Baal' kent een pechweek. Vorige zondag moest Nys na materiaalpech afstappen tijdens de Koppenbergcross.

Wout van Aert verschijnt in Nederland als topfavoriet aan de start, al zal hij wel moeten afrekenen met Lars van der Haar, de enige renner die hem dit seizoen twee keer kon verslaan.