Zieke Mathieu van der Poel blijft weg van Parkcross in Maldegem

BELGA
Mathieu van der Poel komt vanmiddag niet aan de start van de Parkcross in Maldegem. De Nederlander kampt met maag- en darmproblemen en neemt de nodige rust met het oog op komend weekend.

"Jammer want ik had graag gereden in Maldegem, waar ik vorig jaar nog won", zegt Van der Poel. "Maar de dagen na het WK kreeg ik last van maag en darmen. Ik heb echt nog tot het allerlaatste moment gewacht om een beslissing te nemen. Pas vanochtend heb ik beslist om in Maldegem niet van start te gaan. Met Lille en Hoogstraten voor de deur is het beter om eerst uit te zieken."
50 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Philomena Vanderweyen

  Het feit dat Mathieu ook ziek kan worden en een off day kan hebben maakt hem minder buitenaards maar meer menselijk.Al die grote sportkenners hier onder zouden beter even nadenken voor ze zich belachelijk maken met insinuaties over vermeend doping gebruik,zowel wat Mathieu als Wout betreft.

 • Roger Deprez

  Goede vakantie Wout en VDP even geen goesting om te crossen om zijn nederlaag door te spoelen. Al drie jaar het zelfde liedje op de belangrijkste cross van het jaar, volgens jaar even lang Wout gaan om te vragen wat hij moet doen om te winnen, maar hij gaat er vooruit, twee jaar bleiten en dit niet en dat is ook vooruitgang.

 • Ingeborg Gusse

  Ik geloof hem. Altijd eerlijk en een voorbeeld qua karakter voor de jeugd. Vorig jaar was hij zo teleurgesteld na wk maar toch aan de start in Maldegem, een pluim. Een spoedig herstel en hopelijk tot volgend jaar te Maldegem

 • wilfried wilfried

  nu kan hij ook iets nemen zoals met zijn knie en terug alles winnen he pa vdp

 • André Vermaelen

  Wuyts verpest het wielrennen, eerst door zijn oeverloos gebral over Nijs en nu met zijn laffe aanval op Van Aert. Roger Devlaeminck zou een prima vervanger zijn, die weet niets over wijn zuipen maar heeft WEL verstand van wielrennen