Wout van Aert voegt de daad bij het woord en verbreekt contract: wereldkampioen zit nu zonder ploeg

Van Aert zondag spectaculair in Geraardsbergen.
BELGA Van Aert zondag spectaculair in Geraardsbergen.
Wout van Aert (24) rijdt volgend jaar niet meer voor Veranda’s Willems-Crelan. De renner heeft maandagavond zijn contract verbroken. Dat heeft de ploeg laten weten in een persbericht. Van Aert vertelde eind augustus al dat hij niet wilde blijven en voegt nu de daad bij het woord. Zijn beslissing kost hem wel vele honderdduizenden euro’s, een bedrag dat overeenkomt met de vijftien maanden loon die nog voor hem lagen.

Teammanager Nick Nuyens stuurde een korte reactie rond. "Het teammanagement heeft de voorbije week geprobeerd om de situatie te deblokkeren, onder meer in de vorm van een verbeterd contractvoorstel voor 2019, maar Van Aert is daar niet op ingegaan", klinkt het in een officieel communiqué. "Hij heeft ervoor gekozen om eenzijdig zijn lopende akkoord te verbreken. Wij betreuren dat."

De relatie tussen de renner en de ploeg was al langer verzuurd. De aankondiging dat het team in 2019 gaat fusioneren met het Nederlandse Roompot was voor Van Aert de druppel te veel. De Kempenaar vond het niet kunnen dat hij als kopman niet op de hoogte was en dat hij volgend seizoen een totaal nieuwe omgeving en omkadering wordt opgedrongen. Dat een aantal van zijn vertrouwensmensen de ploeg al hadden verlaten of gaan verlaten (ploegleider Niels Albert, zijn persoonlijke verzorger, goeie vriend Tim Merlier) deed de situatie ook geen goed.

Nick Nuyens en Wout van Aert in betere tijden.
PN Nick Nuyens en Wout van Aert in betere tijden.

Hoe het nu precies verder moet met Van Aert is niet duidelijk. Probeert hij als onafhankelijke renner de crosswinter door te komen? Of gaat hij meteen aan de slag bij LottoNL-Jumbo, de ploeg waar hij al tekende voor 2020?

-
BELGA -107 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Dirk Van Den Bossche

  Een ploeg voor Wout , met één van de sportbestuurders Bjorn Leukemans , dat zou pas zere doen bij Nuyens.

 • RONNY MEESSEMAN

  Jammer dat iedereen daar commentaar op heeft. Ten eerste weten niemand van U hoe de vork juist in de steel zit en hier hebben we te maken met twee koppige partijen die denken te slimst te zijn. Maar waarschijnlijk allebei na verloop van tijd hun fout zullen inzien.

 • Rudy Lenssens

  Nuyens is een blaaskaak. Hij denkt dat de wereld aan zijn voeten lag met van Aert in zijn ploeg. Nu ligt Nuyens met zijn smoel op de grond. Nog een jaar of twee en ge hoort niets meer van Nuyens.

 • HUBERT VANHOVE

  De naam Roompot zal wat te min zijn en de renners in de ploeg zullen niet bekend genoeg zijn als iedereen die in een fusie betrokken raakt zo reageerd is het hoek van de dam en hij verdienen dan zelfs een paar 100000 euro

 • Eric Leybaert

  Met Nuyens zit ge altijd in de zak, als renner ook, niet te vertrouwen !