Wout van Aert traint na handbreuk alweer op de weg

Het herstel van veldrijder Wout van Aert loopt voorspoedig. De renner van Vastgoedservice-Golden Palace brak eind mei zijn linkermiddenhandsbeentje bij een valpartij in de Ronde van België en onderging vorige week een operatie waarbij een schroefje in zijn pols werd geplaatst. Sinds vandaag traint hij opnieuw op de weg.

Van Aert draagt wel nog een brace. "Ik maakte vandaag een tochtje van een 50-tal kilometer", laat hij optekenen in een persbericht van zijn ploeg. "En dat viel behoorlijk mee. Ideaal is het niet met die brace, maar belangrijk is dat ik toch al makkelijk kon remmen, wat me toch een gevoel van veiligheid geeft."

Wanneer van Aert weer aan competitie toe is, blijft voorlopig een vraagteken. "Zolang ik de brace moet dragen, is koersen geen optie", klinkt het bij de vicewereldkampioen in het veldrijden. "Dus dat kan nog wel even duren. Ik ben al blij dat ik weer de weg op kan."

Denuwelaere
Minder goed vergaat het intussen Jan Denuwelaere. Hij kwam in de Heistse Pijl ongelukkig ten val en brak daarbij zijn middenvoetsbeentje. "Woensdag moet hij onder het mes", klinkt het in een persbericht. "Daarna wacht hem een maand inactiviteit."